Dev kripto para borsası 2019 kârıyla şaşırttı!
Dev kripto para borsası 2019 kârıyla şaşırttı!

Bithumb kripto borsası tam 11 ülkeden yatırımcı kabul etmeyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Resmi bir açıklamaya göre, Bithumb kripto borsası , 28 Mayıs tarihinden itibaren yeni kara para aklama (AML) uygulamalarının bir parçası olarak on bir ülkeden gelen kullanıcıları kabul etmeyecek.

27 Mayıs’ta yayınlanan bir basın açıklamasında Bithumb, İşbirliği Yapmayan Ülkeler ve Bölgeler (NCCT) girişimini içeren devletlerin vatandaşlarının hizmetlerini artık kullanamayacağını doğruladı. Coinmarketcap verilerine göre Bithumb borsası , şu anda ticaret hacmine göre dünyanın en büyük beşinci kripto para borsası konumunda bulunuyor.

Yeni hesap başvuruları ayrıca pazartesinden itibaren reddedilmeye başlandı. Mevcut hesapların kapatılması için son tarih ise 21 Haziran olarak bildirildi. Bithumb’dan yapılan detaylı açıklama ise küresel kara para aklamayla mücadelenin bir parçası olarak bu tür bir aksiyon aldıkları yönündeydi.

Ayrıca basın açıklamasında şu detay verildi:

İşbirliği Yapmayan Ülkeler ve Bölgeler (NCCT)’de bulunan kullanıcıların borsayı kullanmasının önüne geçilmesi ile kripto paranın uluslar arası terörizmin finansmanında kullanılması da önlenmiş olur.

NCCT, 1980’lerde G7’nin kurduğu bir yapı olan Kara Para Aklamanın Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenen AML standartlarına uymayan ülkeleri kapsıyor. Buna göre Bithumb’un hedef aldığı bölgeler arasında İran, Etiyopya, Irak, Sırbistan, Sri Lanka ve Tunus bulunuyor.

Bithump’dan yapılan farklı bir açıklama ise şu şekildeydi:

Kendi kurallarımızı sıkı bir şekilde uygularken aynı zamanda da yatırımcılarımızı koruyacağız. Aldığımız tüm önlemler konusunda yetkililerle aktif olarak işbirliği yapacağız.

Bithumb kripto borsası piyasanın gelişmesi için her şeyi yapıyor

Güney Kore borsaları 2017’nin sonundan bu yana önemli yasal uyumluluk talepleri ile karşı karşıya kaldılar. Yetkililer, kripto para piyasasını mümkün olan en kısa sürede standartlaştırmaya ve güvenceye almaya çalışırken, yasal uyumluluk talepleri, vergilendirmeden kimlik doğrulama işlemlerine kadar sektörle ilgili birçok işlemi kapsıyordu.

Bithumb ayrıca bireysel kullanıcıların kripto para kullanımını arttırmak için olukça aktif çalışan bir şirket. Bunun yanında Bithumb’ın işleri daha da büyütmek adına büyük firmalarla ortaklıkları devam ediyor. Bithumb aldığı bu kararla piyasanın temiz bir şekilde yatırım yapılmasına ve ticaretine verdiği önemi de vurgulamış oldu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin