Güney Kore kripto borsası Bithumb, kayıtsız cüzdanları engelleyecek
Güney Kore kripto borsası Bithumb, kayıtsız cüzdanları engelleyecek

Güney Kore kripto borsası Bithumb, kayıtsız cüzdanları engelleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Kore merkezli kripto para borsasına, ortak bankasından fikrini değiştirmesi için baskı yapıldığı bildirildi.

Güney Kore’nin işlem hacmine göre en büyük kripto borsalarından biri olan Bithumb, Pazartesi günkü resmi bir blog gönderisine göre, seyahat kuralını uyguladığı için borsaya düzgün şekilde kaydedilmemiş cüzdan adreslerini kabul etmeyi bırakacak.

Hükümetler arası Mali Eylem Görev Gücü tarafından önerilen seyahat kuralı, borsaların işlemler hakkında veri toplamasını ve belirli bir eşiği aştığında yetkililerle paylaşmasını gerektiriyor.

CoinDesk Korea tarafından servis edilen habere göre 27 Ocak’tan itibaren Bithumb kullanıcılarının MetaMask gibi bir isme, cep telefonu numarasına veya kayıtlı e-posta adresine bağlı olmayan cüzdanları kullanarak para çekemeyecek veya ön kayıt yaptıramayacaklarını bildirdi.

Diğer bir Güney Kore borsası da Bithumb’a benzer önlemler alıyor

Geçen hafta Bithumb, kullanıcıların bu tür cüzdanları kullanarak borsaya kaydolmak için yüz yüze görüşme yapmaları gerektiğini söyledi. Money Today gibi Güney Kore medyası, fikir değişikliğinin NH Nonghyup bankasının baskısı sonucu geldiğini bildirdi. NH Nonghyup ile de çalışan kripto para borsası Coinone, 24 Ocak’ta başlayan benzer bir önlemi duyurdu.

Seul, ülkede faaliyet gösterebilmek için tüm borsaların gerçek isimli banka hesapları için bankalarla ortak olmasını şart koşuyor.

Basında çıkan haberlere göre, iki borsa verilerini kaydeden kullanıcıların beyaz listesi üzerinde çalışıyor.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin