Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı
Bithumb hack olayı sonrasında yaralarını sarıyor.

Bithumb hack sonrası yaralarını sarıyor: Yüzde 45 toparlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bithumb hack olayında çalınan kripto paraların yaklaşık yüzde 45’ini kurtarmayı başardı.

Platform, haberi 28 Haziran’da yayınlanan bir güncellemede açıklarken, aynı zamanda saldırıda çalınan dijital paraların tam olarak açıklanmasını da sağladı. Şirket ayrıca çalınan fonları kurtarma çabalarında diğer borsa platformlarının desteğini de kabul etti.

Neredeyse yarısı tamam

Bithumb başlangıçta hackerların 31 milyon dolarlık kripto parayla çalmayı başardıklarını bildirmişti. En son hack güncelleme raporunda, yağmalanan paraların 14 milyon dolarını yeniden toplandığı açıklandı. Böylece, toplam zarar 17 milyon dolar seviyesine kadar düştü.

Şirket, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Hasarın azaltılmasının temel dayanağı, dünya genelinde kripto para borsası ve kripto para kuruluşlarının devam eden katılımı, desteği ve işbirliğidir.

Ayrıca, kripto paraları sıcak cüzdandan soğuk cüzdanlara çıkararak siber saldırıya verdiğimiz hızlı yanıt, genel hasarı azaltmaya katkıda bulundu. Şu anda, bu olay tamamen çözülünceye kadar, kurtarma sürecine devam edeceğiz ve önleyici tedbirleri uygulamayı sürdüreceğiz.

Bithumb hack olayında çalınan kripto paraların tam listesi

Güncellemenin bir parçası olarak şirket, soygundan etkilenen tüm kripto paraların bir listesini de sağladı. Bilgisayar korsanları; Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Ripple dahil olmak üzere toplam 11 çeşit kripto parayı çalmayı başardılar.

Soygunun önemli bir kısmı Bitcoin ile gerçekleştirildi. Çalınan 2.016 BTC, yaklaşık 12 milyon dolara tekabül ediyor. Saldırganların ayrıca, Bitcoin Cash and Ether cinsinden sırasıyla 794 bin dolar ve 489 bin dolar çaldıkları da belirtildi.

Bithumb hack olayında çalınan kripto paralar.
Bithumb hack olayında çalınan kripto paralar.

Saldırıdan önce, platformdaki 24 saatlik işlem hacmi yaklaşık 400 milyon dolardı. Haberin yazılma anında bu sayı 261 milyon dolara kadar geldi. Bithumb henüz yatırım ve çekim işlemlerini açmış değil.

“Kesinlikle yatırım yapmayın. Açıklamayı bekleyin.”

Platformdan gelen son açıklama ise şu şekilde:

Müşterilerimize resmi olarak bildirmiş olduğumuz bilgilere rağmen, şimdilik herhangi bir para yatırma işlemi yapılmamasını istedik ancak mevduat siparişleri hala devam ediyor. Müşterilerimize, mevduat hizmetimizin reformasyon süreci tamamlanana ve yeni açıklama yapılıncaya kadar herhangi bir fon yatırmamasını şiddetle rica ederiz.

Bithumb müşterilerine geri ödeme yapmaya söz verdi. Şirket ayrıca, kullanıcılarını telafi etmek için bir airdrop planlıyor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

İşte Bithumb hackinin bilançosu ve çalınan kripto paralar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin