BitFlyer kayıtlı kullanıcı sayısıyla Bitcoin
BitFlyer kayıtlı kullanıcı sayısıyla Bitcoin kabulünü artırıyor

BitFlyer kayıtlı kullanıcı sayısıyla Bitcoin kabulünü artırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BitFlyer kayıtlı kullanıcı sayısıyla Bitcoin kabulünü artırıyor. Tokyo merkezli kripto para borsası BitFlyer, son dört ay içinde kullanıcı sayısında %100’lük bir artış bildirdi. Çünkü şirket Japonya’da büyük mağazalar ile ortaklık kurarak kripto para kabulünü arttırmaya devam ediyor.

BitFlyer kayıtlı kullanıcı sayısı 2 milyonu aşıyor

Japonya’nın en büyük kripto para ticareti hacmine sahip olan BitFlyer kayıtlı kullanıcı sayısının Mart ayında 2 milyonu aştığını açıkladı.

Minkabu’da yayınlanan bir habere göre, BitFlyer kullanıcılarının sayısı Kasım ayında 1 milyon, geçen yılın Haziran ayında 600 bindi. Mart ayındaki rakam, dört aylık dönemde borsadaki kullanıcı sayısında %100 artış anlamına gelmekte.

Japonya’da artık bir ödeme yöntemi olarak kripto paralar kabul görüyor

BitFlyer tarafından görülen önemli büyüme, geçtiğimiz yılın Nisan ayında Japonya’da yürürlüğe giren ödeme hizmetleri yasasını takip ediyor. Bu ülkede artık bir ödeme yöntemi olarak kripto paralar kabul görüyor.  BitFlyer yanı sıra diğer borsalar da önemli bir büyüme yaşadı. Yakın zamanda saldırıya uğramış olan Coincheck, 8 Mart’ta düzenlenen bir basın toplantısında, bu tarihte birikmiş hesaplarının yaklaşık 1,7 milyon olduğunu açıkladı. BitFlyer faaliyetlerini yakın zamanda Avrupa ve Amerika’ya kadar genişletti.

BitFlyer kayıtlı kullanıcı sayısıyla Bitcoin kabulünü artırıyor
BitFlyer kayıtlı kullanıcı sayısıyla Bitcoin kabulünü artırıyor

BitFlyer, Japon lüks moda evi şirketine Bitcoin ödeme hizmeti veriyor

Pazartesi günü BitFlyer, Japon lüks moda evi Samantha Thavasa Japan Co. Ltd şirketine Bitcoin ödeme hizmeti verdiğini açıkladı. Şirket, ülkede 130’dan fazla perakende mağazasına mücevher, el çantası ve aksesuar üretmekte ve satmakta. Başlangıçta, Bitcoin ödemeleri, BitFlyer cüzdanlarına sahip müşterilerin işlem başına 100.000 yene kadar Bitcoin ile ödeme yapabileceği Omotesando Gates mağazasında tanıtılacak.

Büyük açılış için BitFlyer, ilk 500 yeni “Ticaret Sınıfı” müşterisine bin yen veriyor

Geçtiğimiz hafta, site operatörü Ozvision, şirketin 1,8 milyon kişi tarafından kullanılan bir puan sitesi olan Hapitas ile bir kampanya başlattığını belirtti. Çevrimiçi alışveriş yaparken veya çevrimiçi hizmetler kullanırken puanlar toplanabilir. Nakit, hediye çekleri şimdi Bitcoin ile değiştirilebilir. Büyük açılış için BitFlyer, hesap açıldıktan sonraki 30 gün içinde 5 bin Japon yenini depolayan ilk 500 yeni “Ticaret Sınıfı” müşterisine bin yen veriyor.

Bic Camera’da Bitcoin ödeme hizmetleri için BitFlyer ile ortaklık yapıyor

Bitcoin’i kabul eden en büyük perakende zincirlerinden biri, geçen yılın Nisan ayında dijital parayı kabul etmeye başlamak için BitFlyer ile ortaklık yapan Bic Camera’dır. Daha sonra Temmuz ayında şirket bu ödeme seçeneğinin tüm mağazalarında uygulanmasını istedi. Bir Bic Kamera sözcüsü, Itmedia’ya verdiği röportajda şirketin, çoğu Bitcoin kullanıcısına yabancı gelmesini beklediğini söyledi ve sözlerine şunları ekledi:

Japonlar, Bitcoin ile ödeme yapan müşterilerin yaklaşık yarısını oluşturmakta. Aslında, Bitcoin ödemelerini kullanan müşterilerin çoğunluğu zaten Japon.

 

BitFlyer kayıtlı kullanıcı sayısıyla Bitcoin kabulünü artırıyor
BitFlyer kayıtlı kullanıcı sayısıyla Bitcoin kabulünü artırıyor

Bic Camera’nın yan kuruluşları da artık Bitcoin ödemesi kabul ediyor

Bic Camera’nın yan kuruluşları olan “Sofmap ve Kojima’da” da artık Bitcoin ödemesi kabul ediyor. Beş Sofmap mağazası ve yedi Kojima mağazası şimdiden Bitcoin ödemelerini başlatmış olsa da, şirketin bu ödeme seçeneğini tüm alt kuruluşlara sunmayı planladığı ve sadece büyük talep gören mağazalara odaklanmayı seçtiği belirtiliyor.

Bic Camera, başlangıçta Bitcoin ödemeleri için 100.000 yen kadar bir sınır koydu. Ancak ödeme seçeneği tüm mağazalara aktarıldığında limit yükseltildi. Şirketin temsilcisi limiti 300.000 yene yükselti. Çünkü ortalama olarak, Bitcoin ödemeleri diğer ödeme türlerinden 2-3 kat daha büyük.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin