Popüler Bitcoin borsası, yatırımcılar için yeni aracını yayınladı
Popüler Bitcoin borsası, yatırımcılar için yeni aracını yayınladı

Bitfinex’te Bitcoin yüzde 2 primle işlem görüyor! Bitfinex’te neler oluyor? Arbitraj imkanı var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen bir kripto para birimi borsası olan Bitfinex’te Bitcoin (BTC) 6.285 dolar olan mevcut fiyatına göre yüzde 2’lik bir primle işlem görüyor.

Bitfinex’te Bitcoin ile Tether benzer bir marjla artıyor!

BitMEX Research’ın ortaya koyduğu gibi, Bitfinex’teki Bitcoin primi, geçen hafta boyunca, Tether’ın (USDT) fiyatta bir düşüş göstermeye başladığı bir dönemde artmaya devam etti. Şu anda Bitfinex’te, tüm trader’lardan, mevduatın HSBC bankası hesabının askıya alınması nedeniyle, USDT ile Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto paraları satın almaları veya satmaları talep ediliyor. USDT’nin fiyatı 1 dolardan 0,098 dolara düşerken, yaklaşık yüzde 2 oranında, Bitfinex’teki Bitcoin primi benzer bir marjla artıyor.

Tether neden düşüyor?

Önemli bir kripto para trader’ı ve analist olan Alex Kruger, ABD dolarını 1:1 oranındaki değerine getirilmesi gereken USDT fiyatındaki düşüşün üç faktöre bağlı olduğunu belirtiyor:

  1. Trader’lar Gemini USD ve Pax gibi denetlenmiş ve düzenlenmiş alternatiflere geçiyor.
  2. Kripto para satın almak için USDT satan trader’lar çoğaldı.
  3. Tether LLC tarafından sağlanan bankacılık hizmetleri ile ilgili endişeler var.

Özellikle, Noble Bank’ın iflası ve Bitfinex ile HSBC arasındaki ilişkinin sonlandırılmasından dolayı, kullanıcıların hala USDT’yi 1 dolarlık taban fiyatıyla kullanıp kullanamayacağı açık değil.

Arbitraj imkanı var mıdır?

Trader’lar Bitfinex’te Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri satarak teorik olarak Bitfinex’teki premium kripto para birimi fiyatlarından faydalanabilirler. Ancak, trader’lar sadece bunları USDT karşılığında satabilirler. Bitfinex’te bir arbitraj ticaretini yürütmeye çalışan trader’lar USDT’nin kısa vadeli fiyat eğilimini dikkate almalı. Çünkü USDT’nin fiyatı 0,98 doların altına düşmeye devam edecek.

Ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin