Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F
Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F

Bitfinex’te artan Bitcoin Long miktarının arkasında ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitfinex borsasındaki long pozisyonlarının sayısı son beş gündür tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Bu alışılmadık bir durum çünkü Bitcoin fiyatı aynı zaman diliminde % 10 civarında düşüş görmüştü.

17 Aralık’ta görülen hızlı fiyat düşüşünün long sayılarını düşürmemesinden dolayı olası bir long sıkışması, muhtemelen geçersiz oldu. Bu nedenle, bu, önemli bir fiyat sıçramasını beklentisiyle Bitcoin’i daha düşük fiyatlarla toplayan bir veya birkaç balina olabilir.

Bitcoin ile ilgili bir Youtube kanalının sahibi themooncarl, 24 Kasım’dan beri sürekli artan Bitfinex Long çizelgesindeki güvensizliği dile getirdi.

Long emirleri tam tersini gösterirken fiyatın önemli derecede düşüyor olması garip bir durumdu. Başlangıçta, bu, fiyat düşüşünün işlem yapanların long pozisyonlarını kapatması veya kapanmasına neden olabilecek bir eylem olan bir long sıkışması korkusu yarattı. Bu genellikle varlığın fiyatında daha belirgin bir düşüşe yol açardı.

Ancak, tüccarların genellikle endişelenmediği durumlarda satış yükümlülüğü yoktur. Mevcut durumda, bu uzun pozisyonları açanlar hala pozisyonlarını koruyorlar ve hatta daha düşük BTC fiyatlarındaki pozisyonlarına ekleme yapıyorlar. Bu nedenle bir short sıkışması olasılığı de çok az görünüyor.

Bir sonraki mantıklı seçenek ise bir balina veya balinaların, fiyatı yukarı doğru pompalamadan önce Bitcoin’i daha ucuz fiyatlarla satın almak için emirleri birleştirmesidir. Çok hızlı ve güçlü bir düşüş nedeniyle, bu olayda benzer inançsızlık ve karışıklığı ifade eden başka bir tüccar @filbfilb tarafından belirtildiği gibi bu riskli bir durumdur.

Dün Saat 15.00 sularında Bitcoin fiyatı, makul bir hacimle yukarı doğru bir hareket başlattı ve bir saatten biraz daha fazla bir sürede% 4,5 arttı. Bu hareket, söz konusu pompanın başlangıcı olması durumunda, taktik başarılı olabilirdi. Ancak, bu artış devam etmekte olan önceki fiyat düşüşüyle ​​karşılaştırıldığında daha düşük seviyelerde.

Bitfinex Pump

Yazımız yayına hazırlanırken Bitcoin long sayısı 47.030 idi.

Bitfinex’in günlük yaklaşık 27 milyon dolarlık işlem hacmine sahip olması nedeniyle, kripto piyasasında işlem hacmine göre sıralanmış en büyük beşinci borsa, pazarda önemli bir yere sahip. Bu nedenle, long emirlerindeki artış büyük bir pazar hareketinin işareti olabilir.

Bitfinex Longs

Bitcoin Long/Short oranı

Bir diğer ilginç gelişme ise uzun pozisyonların short pozisyonlara karşı oranı. İlk önce Temmuz ayında 4,7 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve bunu Kasım ayında 5,2 ile takip etti. Bu, emir defterinde her 5,2 long emir için bir short emir olduğu anlamına gelir.

14 Aralık’ta, long/short oranı, 7.64’e ulaştı. 17 ve 18 Aralık’taki düşüş ise short sayısının artmasına neden oldu, dolayısıyla oran şu an 4.33’te.

Bitcoin

Ancak, orandaki mevcut düşüş, long emirlerinin tasfiye edilmesinin bir sonucu değil, short emirlerinin artmasının bir sonucudur. Fiyat düştükçe, traderların zaten kar gerçekleştirdiği için bu kısa siparişlerin kapanması bekleniyor. Buna ek olarak, eğer varsayımsal fiyat pompası ortaya çıkarsa, bir miktar short pozisyonunun tasfiye olmasından dolayı long/short oranın artması beklenebilir.

beincrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin