Popüler kripto para borsası yıllık yüzde 10 kazandıran faiz programı başlattı
Popüler kripto para borsası yıllık yüzde 10 kazandıran faiz programı başlattı

Bitfinex Venezuela’nın kripto parası Petro’yu listelemiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitfinex Venezuela’nın kripto parası Petro’yu listelemiyor. Günlük ticaret hacmine göre dünyanın en büyük Bitcoin borsalarından olan Bitfinex, yakın zamanda bir açıklama yaparak Venezuela’nın petrol destekli ulusal kripto parası olan Petro’yu platformunda listelemeyeceğini duyurdu. Bitfinex, ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD vatandaşlarına Petro almayı yasaklama kararına işaret ederek, Petro’yu desteklemeyeceğini belirtiyor.

Bitfinex ticaret platformuna yeni bir token eklenmeden önce güvenlik ve likiditeye bakıyor

Bitfinex tarafından yayınlanan blog yazısında, Bitfinex’in ticaret platformuna Petro’yu veya benzer bir tokenı ekleme gibi bir planın olmadığını söyledi. Bitfinex’in ticaret platformuna yeni bir token eklenmeden önce güvenlik ve likidite konuları göz önünde tuttuğunu vurguluyor. Ayrıca Bitfinex, Petro’yu desteklememe kararının yanı sıra bundan sonraki süreçte borsanın çalışanlarının da Petro satın alması ve satmasını engelliyor.

Bitfinex tarafından yayınlanan blog yazısınında şu ifadeler yer alıyor:

Bu kısıtlama ABD vatandaşları da dahil olmak üzere platformun tüm müşterilerini ilgilendiriyor. Ayrıca işlem olarak da; para yatırma, ticaret yapma ve para çekme dahil olmak üzere Bitfinex üzerinde yapılan her türlü işlemi kapsamakta.

Bitfinex Venezuela’nın kripto parası Petro’yu ABD kısıtlamaları nedeniyle platformuna eklemiyor

Petro, Venezuela cumhurbaşkanı Maduro tarafından Aralık ayında, uluslararası ekonomik yaptırımlardan ve ABD’nin önderliğindeki bir ablukadan kaçınmak için bir ödeme aracı olarak ilan edildi. Ancak Petro bu konuda üzerine düşen görevi henüz gerçekleştiremedi. Çünkü ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela hükumeti destekli kripto para birimleri ile yapılan tüm finansal işlemleri yasakladı.

ABD’nin Petro’ya yönelik getirdiği kısıtlamalar nedeniyle ABD vatandaşları Petro’yu kullanamayacaklar. Ayrıca Donald Trump, bu ülkeye yönelik yaptırımları genişleten bir kararname de imzaladı.

Bitfinex’in ABD hükumetiyle ilişkileri son zamanlarda iyi değil

Bitfinex’in ABD hükumetiyle ilişkileri son zamanlarda iyi değil. ABD merkezli borsaya birkaç ay önce ülkenin düzenleyici kurumlarından olan CFTC tarafından bir mahkeme celbi gönderildi ve şirket Tether ile olan ilişkisini detaylandırmak durumunda kaldı.

Financemagnates

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin