Bitfinex ve Tether’den tarihi ortaklık: Bakın hangi uygulama başlatıldı!

Bitfinex ve Tether’den tarihi ortaklık: Bakın hangi uygulama başlatıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para borsası Bitfinex ve stabilcoin Tether, önemli bir projede bir araya geldi. Tarihi zirvede yeni bir atılımın ilk meyveleri bugün yeşerdi. Piyasanın kült geçmişine sahip olan kurumlar bakın nasıl bir ortaklık yaptı?

Hypercore adı altıda Bitfinex ve Tether birlik oldu. Toplu olarak Holepunch adlı yeni bir platform oluşturdu. Tamamen şifreli bir eşler arası (P2P) görüntülü arama uygulaması başlatıldı. Keet olarak lanse edilen uygulama sayesinde görüşmeler daha fazla güvenilir olacak.

Kripto sektörü için bir milat

Resmi basın açıklamasına göre Keet, gerçek zamanlı sesli/görüntülü aramaları, yazılı sohbeti ve dosya paylaşımını kolaylaştıracak. DHT dağıtılmış veritabanları da dahil olmak üzere, kullanıcıların gerçek dünyadaki ev ve ofis ağlarında bir sürü oluşturmak için “Distributed Drilling” adı verilen bir teknikle bir grup oluşturmasına ve birbirine bağlanmasına olanak tanıyacak. Sistem dağıtılmış teknolojiye dayanmaktadır.

Esasen, kullanıcıların yetkilendirme üzerine yalnızca kriptografik anahtar çiftlerini kullanarak yerini bulmasını ve bağlanmasını sağlıyor. Bu yaklaşım, örneğin Zoom gibi merkezi bir ortamda oldukça popüler olduğunu hatırlıyoruz.

Gizlilik odaklı çözümlerin varlığına rağmen, Tether ve Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino, bir meta verinin hala toplanabileceğini iddia ediyor. Holepunch’un baş strateji sorumlusu (CSO) olarak atanan Ardoino, heyecanını şu şekilde dile getirdi:

“Keet ile büyük teknoloji veya baskıcı hükümetlerin iletişimlerinizi dinlemesi veya verilerinizi toplaması endişesi olmadan aileniz, arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınızla ve yabancılarla konuşabilirsiniz.”

Keet uygulaması

Üç şirketin proje üzerinde son beş yıldır çalışıyor. Ek olarak Bitfinex ve Tether, Holepunch ve Keet’in geliştirilmesine yaklaşık 10 milyon dolar yatırım yapıldı.

Şu anda, Holepunch protokolü kapalı kaynak olarak öne çıkıyor. 2022 yılının 4. çeyreğinde açık kaynak koduna taşınacaktır.

Ardoino ayrıca bir VPN uygulaması eklemesinin zaten yol haritasında olduğunu da ortaya koydu.

Holepunch herhangi bir blok zincirine güvenmeyecek. Bunun yerine, yerleşik ödeme API’si, Lightning Network (LN) olan “2. katman” ödeme protokolü tarafından çalıştırılacak ve güçlendirilecektir. Holepunch Inc.’in CEO’su Mathias Buus, şunları söyledi:

“Günümüzün sanal iletişim uygulamalarının çoğunun yaptığı gibi, iletişimi tek bir sunucu üzerinden aktarmak yerine, Holepunch, eşler tarafından birbirlerini keşfetmek için kullanılabilecek açık bir bilgisayar ağıdır.”

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin