Bitfarms, Arjantin’de kuracağı maden çiftliği için detayları paylaştı
Bitfarms, Arjantin’de kuracağı maden çiftliği için detayları paylaştı

Bitfarms, Arjantin’de kuracağı maden çiftliği için detayları paylaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin madenciliği, 2021 yılında zirvesini yaşıyor. Her ne kadar madencilik faaliyetleri zorlaşsa da işletmeler yeni tesisler kurmaya devam ediyor. BTC’nin fiyatlanması madenciliği daha da önemli hale getiriyor. Çıkarılan her bir BTC’nin değerinin artması madencileri iştahlandırıyor. Bitfarms şirketi ise madencilik alnında oldukça başarılı işletmelerden biri. Arjantin’de yeni faaliyetler için şirket açıklama yaptı. 

Şirket, geçtiğimiz ay inşaatına başlanan Bitcoin mega madencilik çiftliğinin Cordoba eyaletinde özel bir elektrik santrali ile birlikte kurulacağını söyledi. Bitfarms, bildirildiğine göre ülkenin elektrik şebekesini kullanmayacak. Enerji ihtiyacı doğrudan özel elektrik bir şirketten alınacak. 

Şirketin aldığı karar oldukça önemli. Ülkenin enerji ihtiyacına dokunmadan özel şirketi tercih etmesi otoriteler tarafından olumlu karşılandı. Bu sayede ülke içinde yaşayan vatandaş ya da enerjinin kullanılan her alan mağduriyet yaşamayacak. Madencilik faaliyetlerinin en büyük problemi enerji. Probleme özel şirket ile anlaşarak çözüm bulan Bitfarms yerinde bir karar aldı.

Şirket, tesis ile ilgili bilgileri paylaştı

Kanada merkezli Bitcoin madenciliği yapan Bitfarms, Arjantin’de en büyük madencilik tesisi kurmaya hazırlanıyor. En büyük madencilik faaliyeti olarak kayıtlara geçecek kompleks için Cordoba eyaleti seçildi. Tesis ile ilgili birçok detay paylaşıldı. 

Tesis 210 megavattan daha fazla güç kapasitesine sahip olacak. Albanesi grubuna ait bir elektrik santralini barındıran bir kompleksin içinde inşa edileceği duyuruldu. Bu sayede elektrik direkt olarak tesis içinde üretilecek. Bitfarms Genel Müdürü Damia Polla ise konuyla alakalı şu detaylara yer verdi: 

İnşaat esnasında yaklaşık 500 veri merkezinin işletilmesi için 100 iş sahası daha oluşacak. Talebin şebekeye bağlı olmadığı dikkate alınarak, herhangi bir tür sübvansiyon içermeyen özel taraflar arasında enerji satışına yönelik bir sözleşme yapılarak tamamlanacak.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin