Bu metriklere göre, Bitcoin'in üzerindeki kara bulutlar yakında dağılabilir!

Bu metriklere göre Bitcoin’in üzerindeki kara bulutlar yakında dağılabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen haftaki 55 milyon dolarlık kurumsal Bitcoin çıkışlarına rağmen, kripto kralının üzerindeki olumsuz duygular azalıyor olabilir.

Temel Bitcoin (BTC) metrikleri pek hoş bir tablo oluşturmasa da ayıların gücü neredeyse tükenmiş olabilir. Analistlerin Bitcoin’in “nihai bir kırılmadan önce” 38.000 dolara düşebileceği uyarısının aksine, CoinShares ve Arcane Research, fiyat hareketinin tersine dönebileceğini öne sürüyor.

Bunun yanında, BTC’de yaşanan kurumsal çıkışlar son beş haftanın dördünde negatifte kapandı ve bu süreçte toplam 55 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Yönetim altındaki toplam varlıklar geçen hafta hafta ortası 35 milyar dolar ile üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

CoinShares’in bulguları, Bitcoin ekosisteminde Grayscale, CoinsXBT, ProShares ve ETC Group gibi büyük yatırımcıların varlığa maruz kalmalarını azalttıklarını ortaya koyuyor.

Bitcoin’de ‘aşırı korku’ hakim

Bu durum, kripto paradaki ‘aşırı korku’ durumuyla birleşiyor. Bitcoin spot satın alma hacminin altı ayın en düşük seviyesine ulaştığını da belirtelim. Bunun yanında, korku ve açgözlülük endeksi arka arkaya üçüncü aşırı korku ayına girerse, metriğin varlığı boyunca BTC bunu ikinci kez yapmış olacak.

Tüccarlar da korkak. Arcane Research’e göre, yedi günlük ortalama gerçek BTC işlem hacmi 3.4 milyar dolar. bu, Temmuz 2021’den bu yana en düşük rakam. Bu rakamın o dönemki mini ayı piyasasının dip noktası olduğunu belirtelim.

O dönemde bulunan yatırımcılar, mini ayı piyasasından sonra Bitcoin’in kurumsal yatırımcılar tarafından desteklendiğini ve fiyatın %60’tan fazla arttığını hatırlatalım.

Tüm bunlara ek olarak, Bitcoin 30 günlük fiyat oynaklığı on iki ay boyunca görülen en düşük seviye olan %2,5 ile sınırlandırıldı.

Twitter analistleri yukarı yönlü hareket için yaygara koparıyor. Popüler BTC boğası @GalaxyBTC, takipçilerine 80.000 doların ufukta olduğunu söylerken, @Tradermayne, “dipin son kez yaşandığını” söylüyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin