featured

Bitcoin’in iyi performansına rağmen ünlü CEO’dan karamsar yorumlar: “Tamamen zaman kaybı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uzun süren kripto kışına rağmen, çoğu analist Bitcoin ve piyasanın geleceği konusunda oldukça iyimser. Bu olumlu yorumlar da kripto yatırımcılarını cesaretlendiriyor.

Kasvetli bir 2022’nin ardından, dünyanın en popüler kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı son birkaç haftadır yükseliyor.

Coingecko’nun verilerine göre, BTC bu yazının yazıldığı sırada 22,709 dolar civarında işlem görüyor. Bu da geçen haftaya göre %15 oranında artış kaydettiği anlamına geliyor.

Ancak, JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon henüz ikna olmamış gibi görünüyor Aslında Dimon, hiçbir zaman sektöre karşı olumlu bir bakış açısına sahip olmadı. Eylül 2017’ye kadar CEO, Bitcoin’e karşı düşmanca bir duruş sergilemişti.

BTC hayal kırıklığı yaratabilir mi?

Jamie Dimon, Bitcoin’in “bir sahtekarlık olduğunu” ve “patlayacağını” söyleyerek pek de olumlu düşüncelere sahip olmadığını belirtti.

Dimon, kripto para ticareti yapan herhangi bir JPMorgan yatırımcısını “anında” sonlandıracağını belirtti. Bunun için de iki geçerli sebebi olduğunu iddia ediyor: “Politikalarımıza aykırı ve aptalca. Bunların ikisi de tehlikeli.”

Bankacılık devi üst düzey yöneticisi hâlâ işinin başında ve kriptoyu eleştiriyor. FTX’in çöküşü ile oluşan piyasadaki sıkıntıların ardından, Bitcoin’in bir aldatmaca olduğunu iddia ediyor ve dünyanın en büyük kripto para birimine karşı olduğunu yineliyor.

Bitcoin

Geçen hafta İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda Dimon, kripto para birimlerini gerçek bir değeri olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Bu bir zaman kaybı mı?

Bir röportajda Dimon şu sözleri söyledi:

Bütün bunların zaman kaybı olduğuna inanıyorum ve neden bunun için nefesinizi boşa harcadığınızı anlamıyorum.

JPMorgan’ın bir para birimi olarak kullanılabileceğine inandığı blockchain ve defter teknolojilerinin özelliklerini tartışırken, Bitcoin’in gerçekten bir değer deposu olduğuna dair şüphelerini dile getirdi:

Bitcoin arzının 21 milyona ulaşacağını nereden biliyorsunuz? Belki de 21 milyona ulaşacak ve bu noktada Satoshi’nin imajı ortaya çıkacak ve hepinize gülecek.

JPMorgan ve Dimon, JPMorgan’ın açık kaynaklı bir blockchain çalışması olan Enterprise Ethereum Alliance’ın kurulmasına yardımcı olan 86 şirketten biri ve 2017’den beri blockchain teknolojisini benimsiyor.

Neden birçok kişi Bitcoin’i destekliyor?

Teknoloji meraklıları, hükumet para politikasına güvenmeyenler ve fiyat dalgalanmalarından etkilenen spekülatörler, bankaların finansal krizin ardından ortaya çıkmasından bu yana Bitcoin’den büyük ölçüde uzak durmasına rağmen, Bitcoin’i destekleyenler arasında yer alıyor.

Enflasyon hâlâ ABD Merkez Bankası’nın %2 hedefinin oldukça üzerinde ve faiz oranlarının %5’i geçmesi bekleniyor. Bu nedenle Dimon bu yıl Amerikan ekonomisi için karamsar bir duruşa sahip.

Dimon, küresel ekonomiye yönelik en büyük tehditlerden birinin, tedarik hatlarını kesintiye uğratan ve küresel enerji maliyetlerini yükselten Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma olduğunu belirtti.

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin