featured

Zincir üstü veriler Bitcoin’in sıradaki hareketi hakkında bilgi veriyor! Dip bulundu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) zincir üstü göstergeleri, daha spesifik olarak gerçekleşen piyasa kapitalizasyonlarına ve bunların birbirleriyle olan ilişkilerini inceler.

MC ile RC arasındaki ilişki

Piyasa değeri (MC), basılan toplam token sayısının mevcut BTC fiyatı ile çarpılmasıyla elde edilir. Öte yandan, gerçekleştirilen değer (RC) için biraz daha değiştirilmiş bir formül kullanır. Burada mevcut fiyat yerine, işlemin son gerçekleştiği andaki fiyatı önemlidir.

Bu değişikliğin bir sonucu olarak, Bitcoin’in mevcut değerinin daha kesin bir temsili olarak görülebilir. Gerçekleştirilen değerin temel özelliklerinden biri, uzun süre hareket etmeyen veya kaybolan token’ların devalüasyonudur.

Boğa piyasalarının temel özelliği, RC’nin genellikle hızlı bir oranda artmasıdır. Bunun nedeni, elde tutulan token’ların kâr elde etmek için harcanmasıdır. Tersine, yatırımcılar zarara sattıklarında RC ayı piyasalarında düşer.

BTC için ikisi arasındaki oran

Eğilimi belirlemek için daha ilginç özellikler, iki büyük formül arasındaki ilişkiden gelir.

Kasım 2019’da MC, boğa koşusunun başlamasından bu yana ilk kez RC’nin altına düştü. Fiyat sonunda üzerine çıkana kadar orada beş ay kaldı. Ancak, piyasa değerinin ilk kez gerçekleşen üst sınırın altına düşmesinden bir aydan kısa bir süre sonra dibe ulaşıldı.

Mart 2020’de MC, yalnızca kısa bir süre için RC’nin altına düştü ve bir haftadan daha az bir süre orada kaldı.

2022’de MC, 12 Haziran’da RC’nin altına düştü. Yani, bir aydır bunun altında.

Bitcoin

Zamanda daha da geriye gidersek, Bitcoin için MC 1 Ocak 2015’te RC’nin altına düştü. Daha sonra, ilk çaprazlamadan tam olarak iki hafta sonra, 14 Ocak’ta dibe ulaşıldı. Ancak, MC 11 ay boyunca, daha spesifik olarak Kasım 2015’e kadar RC’nin altında kaldı. Bu dönem, Bitcoin fiyatındaki konsolidasyonla ilişkilendirildi.

Bu verilerin bir sonucu olarak, BTC ya zaten bir dibe ulaştı ya da yakında ulaşacak. Piyasa değerinin gerçekleşen sınırın üzerinde bir hareketi, yeni boğa piyasasının başladığının belirleyici bir işareti olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin