Bitcoin piyasa değeri
Bitcoin piyasa değeri

Bitcoin Piyasa Hacmi 100 Milyar Doları Aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün kripto para piyasaları Bitcoin’den gelen haberle hareketli bir gün yaşadı. 6.000 dolar seviyesindeki tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu kıran Bitcoin piyasa hacmi 100 milyar doları aştı.

Bazı borsalarda gün içinde 6bin bandının aşıldığı görülürken coinmarketcap ortalamalarına göre son Bitcoinin son 24 saat içinde gördüğü en yüksek değer 6.159$ olarak kaydedildi. Bu durumda rekor seviye, ya da tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak adlandırdığımız iki veriyi şu şekilde güncelleyebiliriz:

bitcoin en yüksek seviyesi
coinmarketcap bitcoin en yüksek seviyesi

Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi; 6.159$

Bitcoin piyasa hacmi; 102.46 milyar$.

Türkiye bitcoin alım-satım borsalarında son 24 saat içinde en yüksek seviyesi Paribu’ya ait ve 22.390 TL kurundan işlem yapıldı.

paribu en yüksek bitcoin seviyesi
paribu en yüksek bitcoin seviyesi

 

BtcTurk’de ise 22.222 TL kurundan işlem yapıldı.

btcturk
btcturk

Olumsuzluklara rağmen Bitcoin fiyatı

Son aylarda Bitcoin, kripto paralar (alt coinler) ve hatta ICO’lar hakkında yapılan olumsuz haberler, eleştriler ve çizilmeye çalışılan kötü gelecek tablolarına rağmen bitcoin fiyatının yeni rekor seviyelere ulaşması bu kesimler tarafından şaşırtıcı olsa da, bu süreç bizler için oldukça doğal gözüküyor.

Haftalarca süren Çin’in kripto paralar üzerindeki olumsuz görünen tutumu, finans sektörü için oldukça önemli olan Jamie Dimon gibi gibi bir ismin Bitcoin hakkında negatif söylemleri bitcoin ve kripto paralar üzerinde tahminlerden çok daha fazla negatif etki oluşturmuştur.

Ayrıca, kripto para sektörü hakkında yeteri kadar bilgi, birikim ve ekibe sahip olmayan ancak yalnızca yüksek traj alabilmek için bitcoin haberleri yapan büyük basın organları da Bitcoin ve sektör için oldukça negatif algı oluşmasına neden olmuştur.

Çoğunluğu güvene dayalı olan bitcoin değerinin belirlenmesinde önemli rol oynayan bu gibi etkenlere rağmen, bitcoin fiyatı her defasından güven tazeleyerek yükselişini sürdürmeye devam etmiştir.

Olumlu etkenler

Bu periyottaki yükselişin ve bu rekorların temel nedeninin ise yaklaşan 25 ekim bitcoin gold bölünmesi olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer yandan Bitcoin fiyatının düzenli olarak artması ve yalnızca birkaç dolardan 6bin dolar seviyelerine ulaşması için bitcoin ideolojisi iyi bilen birisi için oldukça doğal bir süreç. Yalnızca 21milyon adet üretilecek olan ve dünya tarafından benimsenmeye başlamış ve bankacılık sektörüne alternatif teknoloji kullanan bir ürünün tüm dünyaya yetmeyeceğini daha önceki makalelerimde anlatmıştım.

Bitcoin’i bir yatırım aracı olarak gören büyük bir kitle olan bireysel kullanıcıların yanısıra son zamanlarda kurumsal ve büyük yatırımların odaklarını bitcoin’e çevirmesi de artışın en büyük nedenlerinden birisi.

Japonya ve sonrasında ABD, bitcoin pazarının en büyük iki oyuncusu olarak sürekli sektörel gelişmelere öncülük ediyorlar. Her geçen gün ödeme alt yapılarına bitcoin’i ekleyen küçük ve büyük esnafların sayısı artıyor.

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in son açıklaması birçok şeyi özetliyor:

” Hükümetler, kendi kripto paralarını çıkarsalar dahi, bunun için ciddi bir pazarlama metaryeli bulmalılar. Onlar bunu yapana kadar, Bitcoin, Ethereum ve diğerleri çoktan yol almış olacak”


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin