bitcoin
bitcoin

Bitcoin’in Piyasa Değeri 100 Milyar Dolar’a Yaklaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Perşembe günü yakaladığı ani çıkışla değerini arttıran Bitcoin halen 5.700$ seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor ve  Bitcoin’in piyasa değeri 100 milyar dolara yaklaştı. 

Bitcoin fiyatının artışı, tüm kripto para birimlerine yansırken en hızlı tepkiyi ethereum verdi ve 2 günlük artışıyla piyasa değerini 32 milyar dolar’ın üzerine taşımayı başardı.

bitcoin piyasa değeri
bitcoin piyasa değeri

coinmarketcap piyasa değeri 10 milyar dolar’ı geçen kripto paralar

Ripple, piyasa değeri 10 milyar doları aşan üçüncü kripto para birimi olarak yerini korumaya devam ediyor.

Bitcoin tüm zamanların en yüksek piyasa değeri

Kasım ayında olması beklenen bitcoin çatallanma tarihine yalnızca sayılı günler kalmasına rağmen bitcoin fiyatı tepkisini beklenenden erken vermiş görünüyor. Jamie Dimon’un ”Bitcoin hakkında artık konuşmayacağım” diye yaptığı açıklamanın hemen ardından bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek yeni seviyesine ulaşma yolunda yükselişe geçmişti.
Geçtiğimiz üç gün boyunca Bitcoin fiyatının coinmarketcap verilerine göre gördüğü en yüksek yeni seviye 5.820 $ oldu. Bu kur’a ulaştığında Bitcoin’in yeni en yüksek piyasa değeri ise notlara 96 milyar dolar olarak geçti. Bitcoin piyasa değeri, toplam kripto paraların neredeyse %55’ine ulaştı.

Bitcoin fiyatının artışı için birçok neden gösterilebilirken, en önemli nedenin yaklaşan kasım çatalı (hard fork) olduğunu söyleyebiliriz. Bitcoin yatırımcıları, kasım çatalından sonra oluşması beklenen ellerindeki Bitcoin adedince Bitcoin Gold alabilme ihtimalinden dolayı var olan Bitcoinlerini tutuyor olabilirler.

Diğer taraftan Ethereum, oldukça çalkantılı geçen bir dönemde yaptığı İCO alt yapıları sayesinde 300 dolar bandından ödün vermedi. Dün yakaladığı ani çıkış ile kurunu 300 dolar bandından 340 dolar bandına yükseltmeyi başardı. Ethereum toplam piyasa değeri şu anda 32.5 milyar$. ,

Ripple ise, ekim başında yakaladığı çıkışı korumaya devam ediyor. 0.200$ bandından 0.250$ bandına yükselmişti. Şu anda 0.260$ kurundan işlem görüyor ve toplam piyasa değeri 10milyar doların üzerindeki üçüncü kripto para.

Gün itibariyle kripto paraların toplam piyasa değeri 175 milyar doların üzerine çıktı.

 

 




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin