Square Bitcoin kazançlarını katladı! Rakam dudak ısırttırıyor
Square Bitcoin kazançlarını katladı! Rakam dudak ısırttırıyor

Bitcoin’in pazar hakimiyeti artıyor ve Square’nin Cash App’i Coinbase’yi solluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ödeme platformu Square’nin Cash App’i son zamanlarda Bitcoin (BTC) satın almak için en yaygın kullanılan iOS uygulaması olarak Coinbase’yi solladı. Square, genel olarak YouTube’u en popüler iOS uygulaması olarak da geçti.

Square’nin Cash App’i Bitcoin satın almak için en çok kullanılan uygulama

Twitter CEO’su Jack Dorsey’e ait olan Square, Bitcoin’i platformuna entegre etmeden önce işletmeler ve alışveriş yapan kişiler arasında büyük bir popülerlik kazandı. Bu yılın başlarında 50 eyalette BTC alımları için destek duyurduktan sonra, Cash App kullanıcılarına kripto para satın almak için kolay bir yol sunarak müşteri tabanını genişletti.

Square’in mevcut müşterileri halihazırda doğrulama ve bankacılık bilgilerini yükleme sürecinden geçtiğinden Bitcoin satın alma işlemi sorunsuz geçti. Ayrıca, Bitcoin’in önemli demografik yapısı Cash App’in hedef kitlesinin dikkatini çekti. Dorsey, Bitcoin’in dünyanın “tek para birimi” olacağını söyleyen  bir Bitcoin savunucusu.

Bizim için Bitcoin, alım satımda durmuyor. Bunun sektörümüz için dönüşümsel bir teknoloji olduğuna inanıyoruz ve bunu mümkün olduğunca çabuk öğrenmek istiyoruz.

Sarah Friar: “Bu büyük bir para kazanma motoru değil.”

Square CFO’su Sarah Friar, uygulamaya Bitcoin dahil ederek para kazanma konusunda ve daha fazla likidite ve fayda sağlama hakkında bilgi verdi. Sarah Friar konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu büyük bir para kazanma motoru değil. Amaç, Cash App’den faydalanmaya devam etmek.

Bu arada, Bitcoin pazar hakimiyeti artmaya devam ediyor. 7 Aralık’taki 3.288 dolarlık düşük seviyesine rağmen, Bitcoin, altcoinlerin çoğundan daha fazla direnç gösterdi. Yılın başında %33 pazar hakimiyeti sergileyen Bitcoin, ayı piyasasında %54,8’lik pazar payını geri kazandı.

bitcoin piyango bileti

Yüzde 80-90-95’lik destansı düşüşler bilançoları sildi

Dünyanın en çok bilinen kripto para birimi olarak ilk kullanıcı avantajına ek olarak Bitcoin, birçok Blockchain girişiminin ortadan kaldırdığı fon toplama çabalarına daha az maruz kaldı. ICO’ları bir fon oluşturma aracı olarak kullanan şirketler, genellikle Ethereum tabanlı ERC20 tokenleri çıkararak küçükten büyüğe servetleri topladı.

Uygulamada, yeni şirketleri bir gecede körükleyen kripto zenginlikleri oluşturuldu, ancak piyasada hızlı bir yükseliş yaşanmadığı için hızla düşüşler yaşandı. %80-90-95’lik destansı düşüşler  işten çıkarmalar, kepenkli operasyonları beraberinde getirdi ve bilançoları sildi.

“Bitcoin, insanları harekete geçmeye zorlayan ekonomik gerçeklik olacak.”

ICO yönetmeliği, hem sahte şirketlere hem de menkul kıymet yasalarını ihlal eden gerçek Blockchain çabalarına ağır para cezaları veren ABD’li düzenleyiciler tarafından yapılan yeni bir baskıdan sonra yoğunlaştı. 16 Kasım’da Komisyon, Airfox ve Paragon Coin’e hukuki cezalar uyguladı. Yeni yapılan bir röportajda ekonomist ve akademisyen Saifedean Ammous Bitcoin hakkında şunları söylüyor:

Bitcoin’in ekonomik teşvik sistemi, geçtiğimiz on yıl içinde olduğu gibi çalışmaya ve hayatta kalmaya devam ederse, ana akım finans kurumlarının ne düşündüğü önemli değil. Kimsenin ne düşündüğü önemli değil. İnsanları harekete geçmeye zorlayan ekonomik gerçeklik olacak.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin