featured

Bitcoin’in Pazar Değeri PayPal’ı Geride Bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2009 yılında ilk üretilmeye başlandığında değeri yalnızca birkaç cent olan Bitcoin, bu gün ulaştığı piyasa hacmiyle, dünyanın en büyük online ödeme yöntemlerinden biri olan PayPal’ı geride bıraktı.

California merkezli PayPal dünya üzerinde 210milyon kullanıcıya hizmet veren bir çevrimiçi ödeme sistemi hizmeti sunuyor. Bildiğiniz üzere ülkemizdeki yasal düzenlemeler sonucu firma, Türkiyeden çekilme kararını yayınlamasının ardından hizmetlerini durdurmuştu.

Arkasında böylesine güçlü bir yapı-ekip olan dünyanın en büyük online ödeme sistemlerinden biri bir yana, arkasında hiçbir güç olmayan, tamamen topluluklar ve kullanıcılar tarafından yön verilen, anonim Bitcoin diğer yana…

PayPal’ın bu gün marka değeri tam 70milyar dolar. 1 ağustos sürecinden sonra istikrarlı büyümesini sağlayan Bitcoin ise, bu gün itibarıyla son 24 saat içindeki en yüksek seviyesinde 4,450 dolar kuruna ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniledi ve toplam piyasa hacminde coinmarketcap verilerine göre 73,55 milyar dolar değere ulaşarak PayPal’ın marka değerini geride bıraktı.

Sinan Dündoğan
Kripto Para Araştırmacısı

 

 

 




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin