Bitcoin’in önemli savunucularından Michael Saylor, şirketteki görevini bıraktı!

Bitcoin’in önemli savunucularından Michael Saylor, şirketteki görevini bıraktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün gece geç saatlerde kimsenin beklemediği bir haber geldi. En çok Bitcoin sahiplerinden biri olan MicroStrategy’de şok bir karar verildi. Kararı Michael Saylor bizzat kendisi açıkladı.

En büyük Bitcoin savunucularından biri olan Michael Saylor, iş zekası firması MicroStrategy’nin CEO’luğundan istifa etti. Duyuru, şirketin ikinci çeyrekte yaklaşık 1 milyar dolar zarar bildirdiği 2 Ağustos Salı günü geldi.

Şirket, 917,8 milyon dolarlık kayıp, Bitcoin fiyatındaki düşüş nedeniyle değer düşüklüğü ücretleri şeklinde gerçekleşti. 30 Haziran itibarıyla MicroStrategy, 1.988 milyar dolar değerinde 129.699 Bitcoin tuttuklarını şirket ekledi.

Michael Saylor yeni görevini açıkladı

Saylor şimdi MicroStrategy’nin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapacak. Özel odağını kripto para birimlerine yapacağını söyledi. Salı günü yaptığı açıklamada Saylor duygularını şu şekilde ifade etti:

“Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Bitcoin satın alma stratejimize ve ilgili bitcoin savunuculuğu girişimlerine daha fazla odaklanabileceğim, Phong ise genel kurumsal operasyonları yönetmek için CEO olarak yetkilendirilecek.”

MicroStrategy üzerine düşünceler

Bitcoin düzeltmesinin ardından MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) stoğu ciddi baskı altına girmişti. Kripto savunucuları Saylor’un Bitcoin’i desteklese de, bazı Wall Street analistleri bunu halka açık bir şirket için güçlü bir hareket olarak görmemişti.

En son Bloomberg raporuna göre, MicroStrategy ile ilgili kısa bahisler son zamanlarda birikiyor. MSTR hissesi, geçen ay Temmuz ayında BTC fiyatıyla birlikte kısmi bir toparlanma gördü. Ancak, bazı şüpheciler bunun hızla alevlenebileceğine inanıyor. Bloomberg raporuna göre ise,

“Finansal analiz firması S3 Partners’a göre MicroStrategy’nin mevcut hisselerinin rekor bir %51’i şu anda açıktan satıldı ve 1,35 milyar dolarlık bir nominal değer taşıyor. S3, tüm zamanların en yüksek değeri olan 4,73 milyon hisse senedinin yalnızca son 30 gün içinde 1,2 milyon hisse yükseldiğini söylüyor.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin