Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto nerede yaşıyor? Çok önemli bulgular ortaya çıktı!
Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto nerede yaşıyor? Çok önemli bulgular ortaya çıktı!

Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto nereli ve nerede yaşıyor? Çok önemli bulgular ortaya çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – The Chain Bulletin’da pazartesi günü yayımlanan bir habere göre, Bitcoin’in esrarengiz mucidi Satoshi Nakamoto’nun dünyanın ilk kripto para birimi üzerinde çalışırken Londra’da yaşamış olabileceği ortaya çıktı.

Satoshi Nakamoto Londra’da yaşıyor olabilir

Haberi kaleme alan Doncho Karaivanov, şu ifadeleri kullandı:

Satoshi’nin Bitcointalk gönderilerini, SourceForge taahhütlerini ve e-postalarını diğer mevcut verilerle birlikte analiz etmek, Bitcoin’in anonim mucidinin ev dediği en olası yere işaret ediyor: Londra.

Wayback Machine isimli bir arşiv platformunu kullanan araştırmacılar Nakamoto’nun 539 Bitcointalk gönderisini, 34 e-postasını, 169 kod işlemini, Bitcoin’in çeşitli sürümlerinden meta verilerini, genesis blok verilerini ve web sitelerinin arşivlenmiş sürümlerini görüntülemeyi başardı.

Zaman çizelgeleri, Japonya ve Avustralya ihtimallerini ortadan kaldırdı

Karaivanov’a göre, araştırmacılar 31 Ekim 2008 ile 13 Aralık 2010 tarihleri ​​arasında “206 günden 742 etkinlik örneği” keşfettiler. Bu verileri kullanarak, Nakamoto’nun konumunu ne zamana dayalı olarak hesaplamak için bir teklifte dağılım çizelgeleri derlediler.

Yaygın şüpheli konumlar İngiltere (GMT), ABD Doğu (EST), ABD Pasifik (PST), Japonya (JST) ve Avustralya (AEST). Son ikisinin çürütülmesi kolaydı, ancak ilk üç olasılığın daha fazla incelenmesi gerekiyordu.

Zaman dilimleri bazı ipuçları sağlayabilirken, reddedilemez bir kanıt olmaktan elbette uzak. Mevcut tüm verileri birleştirip çapraz referans veren araştırmacılar, Satoshi’nin Bitcoin üzerindeki çalışması sırasında Japonya ve Avustralya’da yaşamadığı sonucuna vardılar.

The Times makalesinden yaptığı alındı çok güçlü bir argüman

En makul ipucu, Nakamoto’nun Bitcoin’in oluşum bloğuna dahil ettiği mesaj olarak karşımıza çıkıyor: “The Times 03/Oca/2009 Şansölyesi, bankalar için ikinci kurtarma paketinin eşiğinde.” Bu, 3 Ocak 2009’da Londra merkezli günlük bir gazete olan The Times’ta yayımlanan bir makaleden doğrudan bir alıntıydı.

Araştırmacılar, Satoshi Nakamoto ABD’de yaşıyor olsaydı muhtemelen bu manşeti görmeyeceğini ifade ediyor. Zira Karaivanov, makalenin çevrim içi sürümünün farklı yazıldığını ve yayının ABD sürümünün aynı biçimlendirmeye sahip olma ihtimalinin “son derece düşük” olduğunu da sözlerine ekledi.

Karaivanov, bu hususu şöyle ifade etti:

The Times’ın bu tam sayısı Amerika Birleşik Devletleri’nde yayımlanmadı. Gramatik olarak baktığımızda, Satoshi’nin bazı kelimelerin sonunu “-ise” yerine “-ize” olarak yazdığını; “-or” yerine ise “-our” yazdığını görüyoruz. Mesela “analyse, organise, neighbour, colour” gibi kelimeleri örnek verebiliriz. Ayrıca “bloody” kelimesini kullanım şekli de dikkat çekici. Satoshi’nin İngiliz olduğunu ve Bitcoin üzerinde çalışırken Londra’da yaşadığını düşünüyoruz. 

Nihayetinde, bu araştırma Nakamoto’nun nerede olduğuna dair somut bir kanıt olmasa da, Birleşik Krallık lehine bazı güçlü argümanlar sunuyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin