Kuzey Amerika'da kripto madencilik sektörünün çehresini kökten değiştiren satış gerçekleşti!
Kuzey Amerika'da kripto madencilik sektörünün çehresini kökten değiştiren satış gerçekleşti!

Bitcoin’in madencilik zorluğu, yeni madenciler çevrimiçi hale geldikçe rekor seviyeye yükselecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in madencilik zorluğu, nispeten daha yavaş büyümeden aylar sonra yeni bir zirve yapmak için orta derecede büyük bir artış gösterdi.

Veriler, ağın madencilik zorluğunun Cuma günü  02: 00’da 23.14 Trilyon’a ayarlandığını ve 20 Mart’taki rekora kıyasla %5.82’lik bir sıçrama oluşturduğunu gösteriyor. Yeni Bitcoin madenciliği donanımı kısa süre önce piyasaya çıktı ve daha sonra çalışmaya başladı.

Hash gücü

Bitcoin ağındaki 14 günlük ortalama hash gücü, 20 Mart’ta 156 exahash saniyeden (EH / s) şu anda 165 EH / s’ye yükseldi. Bu, bitcoin ağını güvence altına alan tüm madencilerin, yeni bir blok madenciliği için doğru cevabı hesaplamak üzere saniyede ortalama 165 milyon trilyon kez hash yaptıkları anlamına geliyor.

Son iki haftada yeni eklenen 9 EH / sn’lik bilgi işlem gücü, Bitmain’in AntMiner S19 Pro gibi en yeni nesil bitcoin madenciliği ekipmanının yaklaşık 90.000 biriminin toplamda sağlayabileceğine eşdeğerdir.

En son madencilik donanımı cihazlarının spot fiyatları, hem artan talep seviyesi hem de devam eden küresel çip kıtlığı nedeniyle Kasım ayında ön sipariş fiyatlarına kıyasla beş kat daha fazla prim yaptı. Daha sonra, AntMiner S19’un yepyeni bir birimi 10.000 $’a kadar el değiştirebiliyor.

Şubat ayında The Block, mevcut madencilerin, piyasaya küçük miktarlarda donanım teslim edildiği için Bitcoin’in yükselen fiyatlarının önemli ölçüde gerisinde kalan bitcoin’in madencilik zorluğunun yavaş büyümesinden memnun kaldıklarını bildirdi.

Ancak sektör oyuncuları, 2020’nin sonlarında verilen ön siparişlerin daha fazlası gelmeye başladıkça, genel hash gücünün 2. çeyrek civarında önemli bir artış göreceğini tahmin ediyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin