Bitcoin'in madencilik zorluğu düştü! Ne anlama geliyor?
Bitcoin'in madencilik zorluğu düştü! Ne anlama geliyor?

Bitcoin’in madencilik zorluğu düştü! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elde edilen verilere göre, Bitcoin’in madencilik zorluğu %5,01 oranında düştü ve bu yılın şimdiye kadarki en büyük düşüşüne işaret etti. Bununla birlikte, BTC madencilik zorluğu düşerek madencilerin bu koşullarda kârlarını artırmalarına yardımcı oluyor.

En büyük kripto para birimi şimdi art arda üç negatif zorluk ayarlaması kaydetti. Bu en son gerçekleştiğinde, madencilik sektörü, bir yıl önce yerel madencileri başka bir yere göç etmeye zorlayan Çin yasağından sarsılmıştı. Bitcoin’in zorluğu en son Temmuz 2021’de bugüne kadarki en büyük düşüş olan %27,94 gibi şaşırtıcı bir düşüş yaşadı.

Bununla birlikte, ağ, ABD’nin Çin’i Bitcoin madencileri için dünyanın en iyi konumu olarak yerine geçmesiyle nispeten kısa bir süre içinde toparlanmayı başardı.

Bitcoin madencilik zorluğu neden düştü?

En son düşüş muhtemelen ABD’nin en büyük madencilik merkezlerinden biri olan Teksas ile bağlantılı. Genellikle iki haftada bir güncellenen Bitcoin metriği, madencilerin yeni paralar üretmesinin ne kadar karmaşık olduğunu gösteriyor. Piyasa talebini yansıtan düzenleyici zorluk ayarlamalarının yardımıyla, kripto para biriminin fazla veya eksik arzını önlemek mümkündür.

20 Temmuz’da, ağın toplam bilgi işlem gücünü gösteren Bitcoin’in hash oranı, Şubat sonundan bu yana en düşük seviye olan 189.8 EH/s’ye düştü.

Bu ayın başlarında, JPMorgan analistleri, tek bir BTC üretme maliyetinin 13.000 dolara düştüğünü tahmin ediyorlardı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin