Elon Musk Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin’den hangisini seçecek?
Elon Musk Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin’den hangisini seçecek?

Bitcoin’in kurucusu olduğu iddiasına Elon Musk’tan cevap geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2015 yılında SpaceX’teki görevinden ayrılan Sahil Gupta isimli bir çalışan, elde ettiği bulgular ve mevcut söylentilerden hareketle Elon Musk’ın dijital para birimi Bitcoin’in kurucusu olduğunu iddia etti. Bitcoin’in kurucusu olduğu iddiasına Elon Musk’tan cevap geldi.

2009 yılında Satoshi Nakomoto adlı bir kişi ya da bu takma adı kullanan bir grup tarafından Blockchain teknolojisi kullanılarak üretilmeye başlanan ve tamamen açık kaynak kodlu olarak insanlığın hizmetine sunularak anonim bir şekilde büyümeye devam eden Bitcoin’in halen kim ya da kimler tarafından icat edildiği muamma.

Aslında adınıTesla ile sıkça duyduğumuz, ancak geçtiğimiz haftalarda T.C. Cumhur Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile özel bir görüşme yapan, Anıtkabir’i ziyaret eden ve Atatürk hayranlığıyla tanıdığımız Elon Musk acaba Bitcoin’i de icat eden Nakomoto mu?

SpaceX’deki çalışma hayatından 2015 yılında ayrılan Sahil Gupta  adlı bir çalışan Bitcoin’in kurucusunun Elon Musk olduğunu iddia etmişti. Bu iddianın Bitcoin ve kripto para sektöründe oldukça ilgi görmesi üzerine, Elon Musk kişisel Twitter hesabından yanıt verdi:

“Bu doğru değil. Bir arkadaşım bana birkaç yıl önce biraz BTC gönderdi, ancak nerede olduğunu bilmiyorum.”

Böylece Bitcoin’in kurucusunun kim olduğu hakkındaki bir iddia daha yalanlanmış oldu. 2009 yılında Bitcoinin ilk tanıtım yazısını yayınlayan isim halen Satoshi Nakomoto olarak duruyor ancak Bitcoin’in kurucusu ve mucidinin kim olduğu halen bilinmemektedir.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comment

  1. Haberde “sayın” olmaz, çömez. Bu bu bir… İkincisi, haberinde kaynak göster. Sen mi görüştün Elon ile!

    Reply
    • 29 November 2017, 01:15

      Eyvallah usta teşekkürler… Kaynağa gerek yok, kimseye özel açıklama yapmadı sağolsun Twit atmış.

      Reply
    • 29 November 2017, 01:18

      Haberden çok yoruma takıldım! “çömez,Sen mi” ilk önce saygı çevrevesinde yorum yapmayı deneyip sonra akıl verilmesi daha doğru olur. Web ortamında Haberi yapan haber sitesi vardır, bir de o haberi okuyan okuyucular vardır. Okuyucular kendi sınırını bildiği sürece bu tarz haber siteleri daha kaliteli olacak.

      Geçmiş haberlerden konuya hakim olunması,aksi halde geçmiş haberlere bakmanızı tavsiye ederim. Haberin konusunun cevabı Twitter kaynağı, orjinal paylaşım metni haber içerisinde zaten yer alıyor. nasıl bir kaynak beklentiniz var?

      Paylaşılan tüm haber içerikleri bu platformda kaynak içerisine direk erişim linkine kadar ekleniyor.Farklı platformlarda yapılan kaynak paylaşımı (sadece domain url) burada bulamazsınız.

      Reply
    • Körmüsün adam tweetini koymuş oraya.

      Reply
Bizi Takip Edin