featured

Bitcoin’in kurtarma hareketlerine kanmak için henüz çok erken! Dip nerede?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, Pazar günü 15,600 dolara dokunduktan sonra Pazartesi gününün erken saatlerinde 16,000 doların üzerine çıktı. 16,000 doların üzerinde devam eden trendle fiyat, nihayet toparlanma yolunda gibi görünmeye başlıyor. Ancak durum tam olarak böyle değil. Momentum düşmeye devam ederken, iyileşme yalnızca sürekli bir kanamada geçici bir durma gösterir.

Taban henüz bulunamadı

Bitcoin dibi şu anda bile hâlâ çok tartışılıyor. Piyasa lideri, bir önceki döngünün en düşük seviyesi olan 17,600 dolara ulaştığında ve ardından uzun bir süre 20,000 doların işlem gördüğünden dibin nihayet bulunduğuna dair spekülasyonlar vardı. Ancak tarihsel veriler aksini söyledi ve bunun doğru olduğu ortaya çıktı.

Şimdi, Bitcoin zaten 15,500 dolarlık yeni bir döngünün en düşük seviyesine ulaştı. Bununla birlikte, aynı tarihsel verilere bakıldığında, Bitcoin tabanının işaretlenmiş olması pek olası değildir. Bunun yerine, piyasa liderinin 15,000 doları görmesi, 20,000 doların üzerindeki başka bir toparlanmadan daha muhtemel. Bunun nedeni, makroekonomik gelişmelerdir.

FTX çöküşü ile birlikte piyasa ağır bir darbe aldı. Terra ve Celsius gibilerinin çöküşü gibi yine kripto para piyasasında kötü sonuçlarla karşılaştık. Kripto para piyasasının 300 milyon dolardan fazla saldırıya uğradığını, bilgisayar korsanının şu anda token’ları sattığını ve BTC’nin henüz dibi görmesinin mümkün olmadığını da eklemekte fayda var.

Şu anda bile Bitcoin için 16,000 dolar seviyesinde çok az destek var veya hiç yok. Satıcılar piyasanın kontrolünü elinde tutmaya devam ediyor. 16,500 dolar seviyesinde de önemli bir direnç var. Piyasadaki düşük ivme ile bu alanın test edilmesi pek olası değil.

Bitcoin grafik

Glassnode’un verilerine göre, yatırımcılar geçen hafta borsalardan 5,5 milyar dolarlık BTC sattı. Yatırımcılar da şu anda piyasaya karşı temkinli davranıyor. Bu da piyasaya bir süre yeni likidite girişi olmayacağı anlamına geliyor.

Tarihsel eğilimler, Bitcoin için dibi 12,000 dolar ile 13,000 dolar civarında bir yere yerleştiriyor. Bu nedenle, kalıcı bir dip kaydetmeden önce BTC %20 oranında değer kaybedebilir.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin