Bitcoin'in iyileşmesi neden düşündüğünüzden daha güçlü?
Bitcoin'in iyileşmesi neden düşündüğünüzden daha güçlü?

Bitcoin’in iyileşmesi neden düşündüğünüzden daha güçlü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı şu anda 13.000 $’ın üzerinde olmasına rağmen, kripto para piyasasının nereye gideceğine dair öngörülemeyen bir yıl geçiriyoruz. Bu nedenle traderlar temkinli hareket etmeye çalışıyor.

Piyasa için son kırılma

Piyasa için son kayda değer düşüş, fiyatın birkaç gün içinde yüzde 12’nin üzerinde düşerek 10.000 $’a gerilediği Eylül ayında yaşandı. Bu düşüş, Mart ayındaki yüzde 50’lik dev düşüşten bu yana, COVID-19’un neden olduğu bir dizi ekonomik faktör tarafından tetiklenen en büyük düşüştü.

Geriye dönüp baktığımızda, hem Mart çöküşü hem de Eylül düşüşü temelde benzerlikler ve farklılıklar içeriyordu. Bitcoin bu hareketlerin birinde toparlandı diğerinde ise daha da güçlendi.

Veri analizi firması CoinGecko’nun üç aylık raporuna göre, Bitcoin’in Eylül ayındaki düşüşü, Mart çöküşüne kıyasla daha az etkiye sahipti ve bu durum artan volatilitenin bir işareti olabilir. Her ne kadar hassas olan Bitcoin piyasası bir dizi faktör tarafından hareket ettirilebilse de, rapor geçen ayki düşüşün ana nedenlerini sundu.

“Yaklaşan Kasım 2020 seçimleri ve COVID-19 politikalarının körüklediği ABD borsasında artan belirsizlik, Eylül düşüşünün nedeni olabilir.”

Mart ayındaki Bitcoin çöküşü ile benzerlik

Bu düşüşü Mart çöküşü ile karşılaştırdığımızda, sadece benzer bir faktör öne çıkıyor: ABD hisse senedi piyasası belirsizliği. Mart ayının başlarında, çoğu borsa çökmeye başladı ve Mart ortasına kadar Bitcoin kolektif çöküşe katıldı ve nakit para ve tuvalet kağıtlarını istifleme ihtiyacı dünyayı etkilediğinden 24 saatlik bir süre içinde BTC 7.200 $’dan 4.000 $’ın altına düştü. Bununla birlikte, onaylanmaya yaklaşan başka bir ekonomik teşvik tasarısıyla, piyasalar hala gergin. Ancak bu sefer Bitcoin endişeye katılmıyor ve tek başına yola çıktı.

Rapor ayrıca, günlük fiyat değişiminin bir ölçüsü olarak piyasa volatilitesine  bakıldığında, Bitcoin’in S&P 500 ile “yüksek pozitif korelasyon” gördüğünü ve bunun “kısa vadede S&P 500’e göre daha yüksek olumsuz riskler” sunabileceğini de ekledi. Bununla birlikte, Bitcoin’in Eylül toparlanmasının Nisan-Mayıs’taki yeniden dirilişini geride bırakması nedeniyle rapor bu konuda şu yorumu yapıyor:

“Bitcoin, Mart ayındaki Kara Perşembe çöküşüne kıyasla Eylül ayındaki düşüşte güç işaretleri gösterdi.”

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin