featured

Fiyatların tekrar cazip olması yatırımcıları çekti! Bitcoin’in işlem hacmi bu hafta keskin bir şekilde yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Teknik veriler, fiyatların yatırımcılar için yeniden cazip hale gelmesiyle Bitcoin spot ticaret hacminin geçen hafta yükseldiğini gösteriyor.

Bitcoin ticaret hacmi, fiyat düşüşünün ardından keskin bir şekilde yükseldi

Arcane Research’ün en son haftalık raporuna göre, BTC spot hacmi geçen haftaya göre büyük bir artış yaşadı.

İşlem hacmi, herhangi bir günde ağda işlem gören toplam Bitcoin miktarını ölçen zincir üstü bir göstergedir.

Metrik değeri yükseldiğinde, yatırımcıların kripto para birimlerinde işlem yaparak zincir aktivitesini arttırdığı anlamına gelir. Herhangi bir büyük fiyat artışı, çok sayıda yatırımcının katılmasını gerektirdiğinden bu tür bir eğilim, hareketleri sürdürmek için ideal bir ortam oluşturur.

Öte yandan, göstergenin değerinin düşmesi Bitcoin ağ etkinliğinin düşüşte olduğu anlamına gelir.

Bu eğilim, yatırımcıların kripto para birimlerini mevcut seviyelerde tutmak istemedikleri anlamına da gelebilir. Yani aynı zamanda, kriptoya olan genel ilginin düşük olduğu anlamına da gelebilir.

Geçtiğimiz yıl boyunca BTC işlem hacmindeki eğilimi gösteren bir grafik:

Grafikte de görebileceğiniz gibi, Bitcoin işlem hacmi, kripto para biriminin fiyatı 40 bin doların altına düştüğü için bu cuma 11 milyar dolara yükselmiş.

O zamandan beri de göstergenin değeri oldukça yüksek kaldı. Pazartesi günü, BTC 35 bin doların altına düştüğü için günlük spot hacmi 10 milyar dolardan fazla bir artış yaşadı.

Bu olaydan önce, işlem hacmi bir süredir çok düşüktü. Görünüşe göre yatırımcılar yeni hamlelerini yapmak için BTC’nin 40 bin doların altına düşmesini bekliyorlardı.

BTC piyasasına hareketlilik geri döndüğünden ve yatırımcılar bu cazip fiyatlarla alım yaptığından, dip zaten oluşmuş olabilir.

Bitcoin fiyat analizi

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin’in fiyatı son yedi gün içinde %10 oranında bir düşüşle 38 bin dolar civarında değer görüyor. Piyasa lideri geçtiğimiz ay %25 oranında değer kaybetmişti.

Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde BTC fiyatındaki eğilimi göstermektedir.

Bitcoin grafik

33 bin dolara kadar gerilemesine neden olan düşen düşüşün ardından, Bitcoin’in fiyatı nihayet son birkaç gün içinde bir miktar toparlanma gösterdi. Ticaret hacmi dikkate alınırsa, lider kripto para birimi dip noktasını görmüş olabilir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin