Bitcoin'in hisse senetleri piyasasıyla ilişkisi ne anlama geliyor? Fiyat artar mı?
Bitcoin'in hisse senetleri piyasasıyla ilişkisi ne anlama geliyor? Fiyat artar mı?

Bitcoin’in hisse senetleri piyasasıyla ilişkisi ne anlama geliyor? Fiyat artar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in borsa ile olan korelasyonunun, birçok kripto para birimi analisti tarafından BTC’nin geleneksel piyasada giderek daha fazla temsil edildiği anlamına geldiği öne sürüldü.

Çoğu geleneksel yatırımcı ve yatırım şirketi kripto para birimi piyasasına akarken, Bitcoin’in temsilinin kendi endüstrisinden geleneksel piyasaya kadar uzandığı gayet açık.

Yoğun volatilite

Bununla birlikte, borsa ile bu korelasyon, Bitcoin’in diğer geleneksel endüstrilerde olgunlaşmakta olduğu anlatısından uzaklaşıyor ve şimdi yoğun volatilitenin yaklaşmakta olduğuna işaret ediyor.

Weiss Crypto Ratings’in raporlarına göre, kripto para birimi, özellikle Bitcoin ve borsa arasındaki yüksek korelasyon, borsaya potansiyel olarak zarar verebilecek büyük olayların meydana gelmesi riski nedeniyle artık baskın kripto para birimi için faydalı olmayacak. Bu olaylar riski, hızla yaklaşan ABD seçimleri tarafından körükleniyor. Korelasyon yoğunlaştıkça, Weiss’in “gereksiz” olarak nitelendirdiği çok sayıda volatiliteyi önde gelen kripto para birimine aktarabilir.

Kripto para piyasası yalnızca teknik tablolar tarafından değil, aynı zamanda ABD’deki seçim gibi temel faktörlerden de etkilendi. Bu gelişmeler fiyatların dalgalanması noktasında oldukça önemseniyor.

Bitcoin’de kısa vadeli kayıplar konusunda endişe yok

Bu arada, bazı traderlar, Microstrategy gibi büyük şirketlerin neden seçimlerden sonra satın alarak volatiliteyi değiştirebilecekken, Bitcoin’e girip büyük miktarlarda alım yaptıkları konusunda şaşırıyorlar. Bazı şirketler bu yolu kullanıyor olabilirken, Microstrategy de dahil olmak üzere pek çok şirket, piyasayı rahatsız edebilecek kısa vadeli kayıplar konusunda endişeli görünmüyor.

Çoğu kurumsal yatırımcı gibi, bir boğa koşusu neredeyse her zaman yakın olduğundan, kısa vadeli volatilite dibe vurmak için bir neden değil elbette.

Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 $’ı devirmek için mücadele ederken, traderların short pozisyona geçmeye başlaması için ivme yaratmak üzere beklemesi yararlı olarak görülüyor.

Yıl biterken birçok temel faktörün Bitcoin fiyatlarını etkileyebileceğini belirtmekte fayda var. Birçok geleneksel şirket kripto alanına geçiş yaptığından, piyasadaki borsalardan kaynaklanan düşüşlerin olması durumunda fiyatlar hızlı bir şekilde yükselebilir veya bunun tersi de meydana gelebilir. Ne olursa olsun, yıl Bitcoin için hala umut verici görünüyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin