Bitcoin’in en aktif pazarlarından birine sahip ülkeden yasaklar geliyor
Bitcoin’in en aktif pazarlarından birine sahip ülkeden yasaklar geliyor

Bitcoin’in en aktif pazarlarından birine sahip ülkeden yasaklar geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İlgili Hindistan hükümet departmanları, Bitcoin ve kripto para birimi alım satım işlemlerinin tamamen yasaklanmasını öngören bir yasa tasarısı inceliyor.  Konuya yönelik nihai karar seçimlerden sonra verilecek. 

Hindistan Bitcoin ve kripto paraların açıkça yasak olduğunu düşünüyor

Dijital varlıklar için en aktif pazarlardan birine sahip olan Hindistan, bir yerel medya kuruluşu The Economic Times tarafından belirtilen kaynaklara göre, kripto para birimi alım satım işlemlerinde kesin bir yasak uygulayabilir. Hükümet, “Kripto para birimlerinin yasaklanması ve resmi dijital para birimlerinin düzenlenmesi kanunu 2019” adlı bir taslak üzerinde bakanlıklar arası bir istişare başlattı. Belge, değerlendirilmek üzere ilgili tüm departmanlara iletildi.  Ancak, Mayıs sonunda yapılacak seçimlerden sonra bir sonraki hükümetin görevine kadar yasa kabul edilmeyecek. 

Nihai karar aşağıda belirtilen bölümlerden alınan geri bildirimlere dayanacak. İktisadi İşler Bakanlığı (DEA), Doğrudan Vergi Merkezi (CBDT), Dolaylı Vergiler ve Gümrükler Merkezi (CBIC) dahil olmak üzere bazıları “her türlü kripto para cinsinden satış, satın alma ve ihraç” yasağını destekliyor. Ayrıca bu kurumlar hükümetin kripto para birimleri karşısında daha önce harekete geçmesi gerektiğine inanıyor. Yetkililer, kripto para birimi alım satım işlemlerinin Para Aklama Önleme Yasası (PMLA) kapsamında yasaklanabileceğine inanıyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin