featured

Bitcoin’in Emlak Ve Gayrimankul Sektörü İçin Önemi Artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Emlakçılar büyük ölçekli işlemlerin transferini kolaylaştırmak için Bitcoin ağının avantajlarını fark ettiklerinden, Miami gayrimenkul sektörü yavaş yavaş Bitcoin’i benimsiyor.

Uzun yıllar boyunca, Bitcoin topluluğu ve kripto para sektöründeki uzmanlar, Bitcoin’in temel amacını tartıştı; Bitcoin, bi değer deposu mu? Yoksa Visa gibi önemli ölçüde düşük ücretlerle küçük işlemleri gerçekleştirebilecek bir dijital para sistemi mi?




Halen, Bitcoin hem bir değer deposu hem de dijital para sistemi olarak nitelendiriliyor. Bitcoin Core geliştirme ekibinin işlem esnekliği ve ölçeklendirme çözümü Entegre Segment (SegWit), Bitcoin ağındaki Blockchain tıkanıklığını önemli ölçüde azalttı, Doğrulanmamış işlemler için yer kaplama alanı olan Bitcoin mempool’u (havuzu) ve ortalama Bitcoin bloğu boyutunu azalttı. Bunun da ötesinde, Bitcoin’in işlemlerinin yüzde üçünden azı SegWit özellikli. SegWit özellikli işlem hacminin% 50’nin üzerine çıkmasıyla, Bitcoin işlemleri daha da ucuza gelecektir.

Sonuç olarak, daha fazla tüccar, yatırımcı ve kullanıcı Bitcoin’i hem küçük hem de büyük işlemleri gerçekleştirebilen bir finansal ve yerleşim ağı olarak kabul etmeye ve benimsemeye başladı. Gayrimenkul endüstrisinde, işlemlerin veya ödemelerin çoğunluğu milyonlarca dolar değerinde. Ancak, milyonlarca dolarlık işlemleri gerçekleştirmek için, bankalar bazen işlem başına binlerce dolara kadar çok yüksek ücret talep edebiliyorlar.

Bazı araştırmalara göre, Avustralya ve ABD bankalarının 100.000 dolarlık bir işlem için 4.000 dolara kadar ücret aldığını ortaya koydu. Ödeme birkaç milyon dolara çıkarsa işlem ücreti orantılı olarak 10.000 dolara kadar yükselebiliyor.

Bitcoin’de böyle yüksek transfer ücretlerinden kurtulunabilir. İşlem ücretleri işlemin büyüklüğüne bağlı olsa da, SegWit özellikli cüzdanla 10 dolardan daha az bir transfer ücreti ile bir milyon dolarlık bir işlem göndermek mümkündür. Daha da önemlisi, eğer Bitcoin Blockchain ağı daha az sıkışıksa ve mempool boyutu küçükse, göndericilerin ödemeyi işleme koymak için daha küçük ücretler de eklemeleri mümkündür. Yani bu ücret bazı durumlarda daha da azalabilir.

Emlakçılar için, Bitcoin kullanımı büyük ölçekli ödemelerin kolaylaştırılması sürecini önemli ölçüde azaltıyor. Yalnızca milyonlarca dolarlık banka havaleleri binlerce dolara mal olur ve bazen bu işlemler haftalarca sürebilir, aynı zamanda uzun süreli evrak ve verimsiz kimlik doğrulama süreci ve finansal doğrulama süreci gerektirir.

Bu nedenle, Miami gayrimenkul profesyonellerinden oluşan bir ağ olan Master Brokers Forum’un üyesi olan Stephan Burke ve Brown Harris Stevens’la gayrimenkul satış ortağı şunları yazdı :

“Teknoloji, yüksek miktarda elektronik para alışverişi ve yüksek konfor seviyesine sahip bir emlak gibi bir endüstrinin önümüzdeki yıllarda Bitcoin için uygun olacağı düşünülüyor. Bence, Bitcoin Ana Caddeye isabet etmeden önce ciddi bir düzenlemeye ihtiyaç duyulacak. Ancak kabulün, çok da uzun sürmeyecek bir zamanda gerçekleşeceğini düşünüyorum. Dünya bugünlerde son derece hızlı değişiyor. ”

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin