Bitcoin'in düşüşü, El Salvador ekonomisini vurdu! Yoksulluk artıyor!

Bitcoin’in düşüşü, El Salvador ekonomisini vurdu! Yoksulluk artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılının başından beri üç kez piyasa çöküşüne şahit olduk. Şu anda üçüncü piyasa çöküşünün ikinci günündeyiz. Bugün, çöküşün başladığı güne göre daha kötü sonuçlar görüyoruz. Bitcoin 35 bin doların altına düştü. Yazının yazıldığı sırada kripto kralı, 34.417 dolardan işlem görüyordu. Bu da son 24 saatte %11,55 oranında düşüş anlamına geliyor.

Kripto endüstrisine hakim olan tüm felaketlerin yanında, bütün bir ülkeyi etkileyen bir sorunda ortaya çıktı. Bitcoin’i yasal para birimi olarak tanıyan tek ülke olan El Salvador, şimdi BTC nedeniyle yoksulluğun pençesinde bulunuyor.

El Salvador’un Bitcoin acıları

Mevcut piyasa çöküşü ve BTC’nin fiyatındaki düşüşü El-Salvador’u olumsuz etkiledi. Ülke yönetimi, BTC’yi yasal para birimi olarak kabul edince tüm vatandaşlar yeni sistemi kabul etmek zorunda kaldı. Böylece, Bitcoin fiyatındaki dalgalanmalar El Salvador ekonomisini doğrudan etkiler hale geldi. BTC fiyatı düştükçe ülke ekonomisi de düşüyor.

Buna rağmen, tüm ulusun devlet tahvilleri düşüşte. Buna göre, tahviller Kasım 2021’den Ocak 2022’ye kadar 75 sentten 63 sente düştü. Son piyasa çöküşünde ise El Salvador devlet tahvilleri 36 sente düşerek büyük kayıp yaşadı. Bunun yanında, istatistiklere göre, El Salvador’un tüm ekonomisi dört kattan fazla düşüş kaydetti.

BTC’nin aşırı oynaklığının yanı sıra, El-Salvador için böyle bir ekonomik krizin ortaya çıkmasının bir başka nedeni ekonominin halkın BTC kullanımına bağlı olmasıdır. Bir anket raporuna göre, El-Salvador’daki 10 yaklaşık 9’u BTC’nin ne olduğu, dijital para biriminin nasıl çalıştığı ve hatta dijital cüzdanın ne olduğu hakkında hiçbir fikre sahip değil.

El Salvador’un ‘deli adamı’

Öte yandan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, finans ve ekonomi dünyasında şu sıralar ‘Deli Adam’ olarak anılıyor. Başkanın BTC ile ilgili vizyonu ve görüşleri şu anda utanç kaynağı olarak görülüyor.

Tüm ulus böyle bir ekonomik krizdeyken, çılgın Cumhurbaşkanı Nayib Bukele’nin ısrarla Uluslararası Para Fonu’nu (IMF) 1.3 milyar dolarlık kredi için sıkıştırdığı söyleniyor. Başkan, kredi talebinin, Bitcoin City (Bitcoin Şehri) için olduğunu öne sürüyor. Tüm bunların ortasında Nayib Bukele, piyasa çöküşünün ikinci gününde BTC satın alarak 410 BTC’yi devlet hazinesine ekledi.

thenewscrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin