featured

Bitcoin, dijital altın mı oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ne zaman 10,000 Bitcoin iki pizza satın almak için kullanıldı, işte Bitcoin o zaman Dünya genelinde kişiden kişiye kullanılabilecek bir ödeme yöntemi haline geldi. O günden bu güne kadar fiyat bir milyon kat kadar arttı ancak Bitcoin ağı artık o günlerde olduğu kadar işlevsel değil. Son olarak Segtit2x’in başarısızlığı ” Bitcoin, dijital altın ” olarak konumlandırılma düşüncelerine neden oldu.

Bitcoin’in varlığıyla devrim yaratmayı isteyen bir yapısı olduğu için halen kimliği biryerlerde konumlandırılmış değil, ancak belkide tarihteki diğer varlıklardan çok daha hızlı şekilde değerinin artışını görmek insanlara mutluluk veriyor.

2009 yılından bu yana Bitcoin’e güncellemeler yapılırken, her geçen gün bir ödeme yöntemi olarak kabul eden yerlerin sayısı artmasına rağmen, bu yöntem için daha az verimli hale geliyor. Bu nedenle bir ödeme yöntemi olarak anılmak yerine, ”dijital altın” haline geliyor. İşlem maliyetlerini düşürmeyi ve transfer hızını arttırmayı hedefleyen segwit2x’in başarısızlığı da bunu doğrular nitelikte ve bu başarısızlığın birden çok nedeni var.

 

Bazıları oldukça iyiydi ve bazıları ise gelip geçiciydi. Ancak günün sonunda bir şey çok açık: Bitcoin’in kapasitesini arttırmak için hiç aceleye gerek yok.

”Bitcoin, dijital altın” sorun değil

Bir zamanlar 2x’e destek vereceğini vaat eden kitle, çatal zamanı geldiğinde sırt çevirdi. Segwit yumuşak çatalı gayet rahat geçti, onay aldı ancak segwit2x zor çatalı’nın zorluklar yaşayacağı açıktı.

Fakat topluluğun başarısızlığı ve Bitcoin geliştirme ekibi, ölçeklenebilirlik sorununun düzeltilmesinde herhangi bir aciliyet duygusunu ifade etmenin uzun süredir etkileri olmuştu. Aslında bu, insanların Bitcoin’i görüntüleme biçimini ciddi şekilde çarpıttı.

İşlemcileri hızlandırmak ve ücretleri düşürmek konusunda geliştiricilerin ilgisizliği nedeniyle, Bitcoin ağı bir ödeme ağı olarak çok daha az kullanışlı hale geldi. Para birimi, yatırımcıların heyecanlanabilmesi için artık tamamen yeni bir varlık çeşidine dönüşmüştür .

Yatırımcılık özelliklerini vadeli işlemlerin ilan edilmesi ve bir dizi Wall Street yatırımcısının desteğiyle ilerletme konusunda ilerleme kaydedildi, ancak perakende satışa geçtiğinde ve ödeme yöntemi olarak düşünüldüğünde işler yavaşladı.

Dijital pazarlama ajansı Cooperatize.com’un Kurucusu Roger Wu, oldukça basit bir şekilde şöyle diyor:

Wu, 

“En büyük şey, Bitcoin’de para ödemeye istekli insanlar mıdır? Gerçek şu ki müşterilerimizin çoğu ve diğer işletmeler Bitcoin kullanmıyor.”

Tabii ki, bu insanların Bitcoin’lerini harcamaya istekli olmayışı gibi bir durum var; o zaman tüccarlar bunu gerçeğe dönüştürmek için yarışmazlar; bu da yine dijital altınlarını harcamak için hiçbir neden sunmaz.

Morgan Stanley Haziran’da 33 sayfalık bir raporda Bitcoin ve Blockchain’in olanaklarını derinlemesine incelemişti .

Morgan Stanley analistleri şunları yazdı: “Birçok kripto para biriminin Blockchain temelleri çoğu dövize benzer kullanımlar için çok zayıf” diye yazdı. “Tekli işlemlerin gerçekleşmesi genellikle 10 dakika ile bir saatten fazla olabilir.”

Böylelikle, Bitcoin’in dijital altın olduğu düşüncesi, yatırımlarından büyük kazanç sağlayan kitle düşünüldüğünde çoğunlukla güzel oturuyor.

Hala fırsatlar var

Bitcoin dijital altın olma yolunda büyük adımlar atarsa ​​ve ödeme sistemini kökünden geride bırakırsa, bunun ‘geleceğin parası’ olarak anılması ne demektir? Yine de, dijital altının ödeme yöntemi olarak çalışması için hala şansımız var.

Yıllarca beyaz kâğıttan farklı olarak, bu işlevi bile Bitcoin’in çekirdeğini yerine getirmesi iyi bir şey. Bitcoin sağlam, ve güvenilir servet deposu haline gelirse, ödeme ağı bu tabanın üzerine inşa edilebilir.

Bitcoin’den daha iyi bir ödeme sisteminin nasıl çıkabileceğine dair en çok bahsedilen örnek Lighting Network ağı güncellemesidir . Bu, önbelleklenmiş işlem ağları zincirleme işlemler yerine kullanıcılar arasında gönderildiğinden, işleri oldukça hızlandırır.

 

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin