Bitcoin'in çöküşü bu nedene bağlı olabilir! Hareketler son 10 güne ait

Bitcoin’in çöküşü bu nedene bağlı olabilir! Hareketler son 10 güne ait

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kanlı bir Salı akşamının üzerinden henüz fazla bir zaman geçmedi. Ancak bazı saptanan veriler piyasada oluşan akıntıyı çözümlüyor. İşte Bitcoin’in düşüşünden önce yaşananlar…

Kripto ilk 10 sıralama
Kripto ilk 10 sıralama

Ağustos’ta yaşanan aylık kapanış BTC’yi tatmin etmedi. Bir de buna haftalık kötü performans eklenince düşüş kaçınılmaz oldu. Son günlerde yaşanan büyük Bitcoin hareketleri ise satışı tetikleme noktasına getirdi. Spekülasyon hareketler ve satış baskısı varlığı sonunda 19.000 dolar altına götürdü.

BTC:USD Günlük Parite
BTC/USD Günlük Parite

Bitcoin balinalarındaki hareket düşüşü mü ortaya çıkardı?

Son 10 gün içinde ağ, 15.000 BTC civarında hareket eden Bitcoin balinaları tespit edildi. Şüpheli faaliyetlerin görülmesi ortaya başka nedenleri çıkardı. 

Normal paralar ile taşınan miktar arasındaki en önemli fark, en son harcandıkları tarihe dikkat çekmemizi sağlıyor. Bu da çok geçmiş dönemleri işaret ediyor. Yani neredeyse tüm kripto paralar 2014 yılında BTC satın alan yatırımcılara ait.

Bitcoin Market Değeri
Bitcoin Market Değeri

Eski balinalar düşüşe neden oldu mu? 

Teknik olarak, piyasaya bir kerelik 15.000 BTC girişi, ilk kripto para biriminde büyük bir düşüşe ve likidite sorunlarına neden olabilirdi. Ancak toplamın önemine rağmen, BTC’nin dün aldığı düşüşün tek nedeni olarak kabul edilemez.

Düşüş için birden fazla neden ortaya çıkıyor

Düşüşün bu denli tetiklenmesi Bitcoin balina hareketlerine bağlı elbette kalamaz. Fed’in faiz kararına az bir süre kalması, grafiklerde yeterli ilerlememe ve hacim gelmemesi gibi nedenler düşüşü tetikledi. Bununla beraber açılan vadeli işlemlerde bir sebebi olduğu apaçık ortada.

CoinGlass’a göre, kripto para piyasası son 24 saatte 350 milyon dolardan fazla tasfiye gördü. Tutar büyük ve önemli görünse de, piyasada kademeli olarak 15.000 BTC satışı, tasfiyelerde bu kadar büyük bir artışa neden olamaz.

Bildirildiğine göre, balinalar bu eski fonların çoğunu Kraken merkezi borsasına taşıdı. Büyük bir fiyat düşüşünden önce büyük olasılıkla sattı. Bu arada çoğu uzman, düzeltmenin arkasındaki ana nedenin yaklaşan faiz artırımına ve para politikasının sürekli güçlenmesine bağlı olduğuna inanıyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin