featured

Bitcoin’in düşen fiyatına rağmen bu değer rekor kırmaya devam ediyor! Sebebi nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin hashrate, fiyatın mücadeleye devam etmesine rağmen rekor seviyelere yükselmeye devam ediyor.

Kripto para analitik şirketi CryptoQuant tarafından sağlanan verilere göre Bitcoin hashrate oranı, 30 günlük üstel hareketli ortalaması (EMA) ile ölçülen yeni rekor seviyelere ulaşıyor.

Bu, önde gelen kripto para biriminin fiyatının 2022’de istikrarlı bir şekilde düşmesine rağmen ağın en yüksek güvenliğine ulaştığı anlamına geliyor.

Bitcoin

Artan hashrate, kötü aktörlerin teknolojisini ihlal etmek için %51 saldırısı gerçekleştirmesini çok daha zor hâle getiriyor.

Crypto51.app tarafından sağlanan verilere göre, sadece bir saatliğine %51 saldırısı gerçekleştirmenin maliyeti şu anda 772,364 dolar.

Bitcoin madenciliği zorlaşıyor

Bitcoin’in madencilik zorluğu da son zamanlarda yeni bir zirveye ulaştı. Kârların azaldığını gören madencilerin üzerine ek bir baskı oluştur.  Bu metrik, yeni basılan token’ların istikrarlı bir şekilde tedarik edilmesini sağlamak için kabaca iki haftada bir güncellenir.

Madencilik teçhizatlarını uygun ölçekte dağıtan büyük madenciler, madencilik zorluğunda önemli bir artışa katkıda bulundu.

Teksas gibi eyaletlerden bazı sektör oyuncuları da artık aşırı yaz sıcağıyla uğraşmak zorunda kalmadıkları için Eylül ayında faaliyetlerine yeniden başladı. Artan enerji maliyetleri, muhtemelen zor durumdaki madencilik şirketlerinin kâr marjlarını da tehdit edecek.

Bazı perakende madencileri, dördüncü çeyrekte teçhizatlarını terk etmek zorunda kalabilirler.

Bitcoin fiyatı, risk varlıklarını daha az çekici hâle getiren artan faiz oranları nedeniyle muhtemelen mücadele etmeye devam edecek.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin