featured
bitcoin

Bitcoin Transfer Ücretleri, Bir Ödeme Yöntemi Olmasını Engelliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Satoshi Nakamoto, Bitcoin hakkındaki teknik raporu yazdığı tarihten hemen sonra, bunu bir ödeme sistemi ve tamamen çevrimiçi çalışacak bir para birimi olarak öngördü . Bununla birlikte, ilk günlerinden beri bir sürü şey oldu ve Bitcoin’in temel işlevi bu idealden uzaklaştı. Yıllar ilerledikçe Bitcoin transfer ücretleri dahi yükseldi.

Birçoğu artık Bitcoin’i değerli bir mağaza olarak görüyor ve kullanıyor. Bu nedenle volatilitesi çoğunlukla yukarıya doğru çıkan Bitcoin, oradaki diğer yatırım araçlarına oranla çok yüksek bir kazanç sağladığı için yatırımcının rüyası haline geldi .

Fakat bir ödeme sistemi olarak, Bitcoin hala ağır şekilde kusurludur ve büyümesini bu yönde durduran temel sorunlar vardır. Bitcoin’in ölçeklenebilirliği engelleniyor çünkü daha geleneksel ödeme işleme platformlarına göre çok yavaş ve pahalı .

Bitcoin transfer ücretleri

Bank of America’daki analistler, Bitcoin’in küresel finansal sistemdeki rolü hakkındaki tartışmalara ağırlık verdiler.

Tartışmaların ilk konusu Bitcoin işlem ücretleri için madenciler bir Blockchain işleminin geçerliliğini onaylamak zorunda olması.

2017 yılının ilk çeyreğinde, işlem başına 2.40 $ ödenen ücret, 2016 yılının dördüncü çeyreğinde yalnızca 0.024$’dı.

Bank of America Analistleri Merrill Lynch:

“Ücretler, normal bankacılık işlem ücretleri gibi kesinlikle zorunlu değildir, ancak uygun ücretleri dahil etmiyorsanız, bir madenci tarafından bir işlem yapılmayacağı konusunda ciddi bir risk söz konusudur.”

Bir bitcoin transferi yapıyorsanız, bu işlem sırasında işlemi onaylayacak olan madencilerin alacağı ücreti belirleme hakkına sahipsiniz. Bu işlem ücretini sıfır olarak belirleyebilirsiniz ancak bu durumda o transferin yapılmama ve askıda kalma ihtimali de oldukça yüksekdir.

Madenciliğin ekonomisi karmaşık ve gerekli ancak, bir ödeme sistemi olarak Bitcoin’i yavaşlatmada rol oynamaktadırlar.

Şu anda, Blockchain’de çıkarılan her yeni blok için verilen ödül 12.5 Bitcoin’dir, yani 75.000 dolar değerinde bitcoin.

Analistlere göre, her bir blokta yaklaşık 2.000 Bitcoin işlemi gerçekleştirilmektedir, bu bilgilere dayanarak işlem başına 37.50 $ (75.000 $ / 2000) taban fiyat elde edildi.

Belirli rakamları hesaplamasa da, analistler, bir Bitcoin işleminin gerçek ekonomik maliyetine maden ödüllendirme faktörlerinin muhtemel olduğunu söyledi.

İşlemlerin hızı

Verilere derinlemesine baktığımızda, analistler işlem hızlarını da inceledi . Günde 300.000 işlem için ortalama 10 dakika bekleme süresi buldular.

Ayrıca , saniyede 56.000’in maksimum kapasitesiyle saniyede 2.000 işlem gerçekleştiren Visa ödeme sistemiyle karşılaştırdılar .

Analistler, “Her saniyede 20.000 perakende işlemi gerçekleştirildiği varsayılarak, bir saniyelik işlemlerin Bitcoin Blockchain’de işlenmesi yaklaşık 100 dakika alacaktır” dedi.

Bu, Bitcoin’in bir ödeme platformu olarak anlamlı bir şekilde benimsenmeden önce önemli hız yükseltmelerinin geliştirilmesi gerektiğini gösteriyor.

Analistler, masrafları karşılaştırırken, Visa ve Mastercard gibi işlemcilerinin standart işlem ücretlerinin, tüccarın büyüklüğü ve konumu gibi faktörlere bağlı olarak yüzde 0,2’den yüzde 5’e çıktığını belirtti.

Analizciler, Bitcoin’in 2,40 $ işlem ücretine ek olarak, mevcut sektördeki 0,20 ücretini de hesaba katarak, Bitcoin’in bile bozulması için 1.200 $ ‘lık bir işlemin minimum boyutunun olacağını söyledi.

Sonuç olarak

Merrill Lynch analistleri, Bitcoin’in  temel teknolojisi Blockchain olan harika bir konsept olduğuna karar verdi.

Ancak şu ana kadar, salt elektronik eşyalar için “tamamen eşler arası bir sürüm” sağlamak adına bariz gündeminde çok ilerleme kaydedilmemiş görünüyor “dedi.

cointelegraph

Analizlerin vardığı sonuç, bitcoin alt yapısındaki işlem hızının yetersiz olması, bizlere bir kez daha kripto para sektörünün işin henüz başında ve gelişime açık olduğunu açıkça gösteriyor. Kripto para haber olarak geçtiğimiz günlerde basın açıklamasını yayınladığımız Bitcore, tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin’in tüm zamanlarda yapabildiği toplam işlemi 3 günde yapabilecek bir kapasite ile çalışan BTX, Bitcoin’in bu sorununa çözüm olmaya aday görünüyor.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin