Analistler, 10 bin dolar değerindeki Bitcoin günlerinin geride kaldığını ve boğa koşusunun yolda olduğunu tahmin ediyor.
Analistler, 10 bin dolar değerindeki Bitcoin günlerinin geride kaldığını ve boğa koşusunun yolda olduğunu tahmin ediyor.

Bitcoin’in artık 4 haneli değerlere geri dönecek mi? Uzmanlar ne diyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Analistler, 10 bin dolar değerindeki Bitcoin günlerinin geride kaldığını ve boğa koşusunun yolda olduğunu tahmin ediyor.

Bu haftanın başlarında, Cane Island Alternative Advisors’ın  Global Makro Müdürü Timothy Peterson, Bitcoin fiyatının tekrar 10bin doların altına düşmeyeceğini öngördüğünü söyledi. Peterson, 2017’de tasarladığı bir modeli kullanarak, kripto para biriminin 11 bin dolardan daha düşük bir fiyat etiketine ulaşma olasılığının yalnızca %10 olduğunu tahmin ediyor:

Doğru tahminler mi yoksa sadece Bitcoin konusunda umutlu mu?

Peterson’ın modeli Bitcoin hareketlerindeki değişiklikleri belirlemede aşağı yukarı doğru bir yaklaşım sergiliyor. Modelin yıl sonunda fiyatlar ile ilgili yaptığı tahminlerin bugüne kadar başarılı olduğu belirtiliyor. Geçen yıl sonunda BTC için yaptığı yıl sonu tahmini 7 bin dolar seviyeleriydi. Yıl sonunu BTC 7.243 dolar seviyesinde kapatmıştı.

Dikkate alınan faktör

Metcalfe Yasasına dayanan modeli, aktif cüzdan başına işlem gören Bitcoin miktarını dikkate alıyor. Burada, token fiyatını Bitcoin talebine göre kullanıyor ve yatırımcılara, traderlara ve sahiplere göre ölçülüyor. Bitcoin’in arzını kullanarak, Peterson’ın temeli hem tarihi eğilimler hem de tokenların piyasada hareket ettirilme olasılığı üzerine kurulu.

Peterson’a ek olarak, sektördeki diğer uzmanlar ve analistler, Bitcoin için düşük fiyatların olduğu günlerin geride kaldığına inanıyor. Quantum Economics’in kurucusu olan kripto para birimi analisti Mati Greenspan, “düşük seviyeleri satın al” çağrısıyla, bu yılın başlarında benzer düşünceleri paylaşmıştı.

coininsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin