featured

Bitcoin’in fiyat düşüşüne rağmen ağ aktivitesi yeni rekorlar kırıyor! İşte nedeni…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinden %66 daha düşük bir seviyede işlem görmesine rağmen, zincir üstü ağ aktivitesi yeni rekorlar kırıyor.

Bitcoin

BTC, bu yılın başından beri %42’lik bir yükseliş kaydetti. Şu anda konsolidasyonda olmasına rağmen zincir üstü metrikler yeni zirvelere ulaşıyor.

2023 yılının başında kripto piyasasında bir ralli gerçekleşti. Ancak yine de Bitcoin, Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69,000 dolardan %66 daha düşük bir seviyede işlem görüyor.  Kasım ayı ortasındaki 16,500 dolarlık dibi kaçıranlar, piyasa ivmesi devam ederse mevcut seviyelerde hâlâ belli fırsatlara sahip olabilir.

Ayrıca bu ralli, düzenleyici baskı ve makroekonomik kasvetli bir ortamda gerçekleşti.

1 Mart’ta Fidelity araştırmacısı Jack Neureuter, yeni rekorlar kıran zincir üstü metriklerin bir listesini derledi.

Bitcoin

Bitcoin metrikleri yükseliyor

Araştırmacı tarafından bildirildiği üzere ilk dikkate değer zincir üstü metrik, BTC hash oranıdır. Bitinfocharts’a göre ortalama ağ gücü şu anda 327 EH/s ile zirve seviyelerine yakın. Zirve, Şubat ayının sonlarında gerçekleşmişti. Neureuter bu konuda şunları söyledi:

Geçen yıl bahsedilen birçok halka açık madencinin ödeme gücü sorunları sonucunda, yeni makineler ağı güvenli hâle getirmek için çevrimiçi yollarını bulmaya devam ettikçe şimdilik sübvanse edilmiş görünüyor.

Bitcoin’in önde gelen ölçeklendirme çözümü Lightning Network, kanallara kilitlenen BTC açısından da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ayrıca, geçen yıl hareket etmeyen token’ların sayısı yeni bir zirveye ulaştı. BTC’nin %67’sinden fazlası, hodler inancı güçlenirken son 365 gün içinde hareket etmedi.

Aynı notta Glassnode verilerine göre, birikim adresleri de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 800,000’e ulaştı.

Son olarak, ortalama blok boyutu da son zamanlarda Ordinal çılgınlığının ortasında yeni bir zirveye ulaştı. Araştırmacı sonuca varmadan önce, blok alanı için daha yüksek talebin muhtemelen ağ gelirinde bir artışa yol açarak endüstrinin uzun vadeli gücünü vurgulayacağını belirtti:

Bitcoin, geçen yılki çöküşten önce %70’in üzerinde 4 fiyat düşüşü yaşadı. Her seferinde, gerçekleşen toparlanma hareketleri sonucunda yeni ATH’lere dokundu. Bugünkü zincir içi verilere göre, 5. kez bu önceki tarihsel trendi takip edebilir.

BTC fiyat hareketi

BTC fiyat hareketi son 24 saattir durgun. Piyasa lideri, bu yazının yazıldığı sırada 23,500 dolar civarında konsolide olmaya devam ediyor.

Fiyat, Şubat ayında dört kez denemesine rağmen 25,000 dolarda bulunan direnç noktasını kıramadı ve her seferine mevcut seviyelere geriledi.

Bitcoin, son bir hafta içinde %3,3 oranında düşüş yaşadı. Eğer herhangi bir satın alma baskısı olmazsa 22,000 dolarda bulunan destek noktasına geri dönebilir.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin