featured

Piyasadaki olumsuz hava etkisini sürdürürken Bitcoin’in 10,000 dolara düşme ihtimali var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin de dahil olmak üzere, Ethereum Merge güncellemesinin ardından düşüş eğilimi devam etti. Bitcoin’in 20,000 dolarda bulunan psikolojik seviyenin kırılmasının ardından 18,500 dolardaki destek noktası bile kırıldı. Piyasa liderinin fiyatı, daha sonra yeniden 19,000 dolara doğru yükseldi. Artık kritik destek noktaları da kırıldığında göre BTC, 10,000 dolar seviyesine düşüş yaşayabilir mi?

Bitcoin 2022’de nasıl performans gösterdi?

2022 yılı tüm kripto para piyasası için kötü bir yıldı. Özellikle piyasa lideri olan BTC değerinin %55’inden fazlasını kaybetti. 2022 yılının başında 47,000 dolar olan fiyat, şu anda 19,000 dolar civarında bulunuyor. Kripto piyasasında genel bir artış beklentisiyle fiyatlar yükselmeye başladığından, Merge güncellemesinden hemen önce bir miktar umut vardı. Ancak fiyatlar beklendiği gibi hareket etmediğinden, birçok yatırımcı ellerindeki token’ları satmaya başladı. Böylece, kripto pozisyonlarında ağır tasfiyeler gerçekleşti. Bu nedenle Bitcoin de ağır bir darbe aldı.

Bitcoin grafik

BTC fiyatı 10,000 dolara düşebilir mi?

Piyasa liderinin 18,500 dolar civarında güçlü bir desteğe sahip olduğu açık. BTC ilk adım olarak 18,000 doların altına düşerse fiyat kolayca 10,000 dolarda bulunan psikolojik seviyeye gerileyebilir. Bitcoin’in piyasa hâkimiyetinin %40 civarında olması sebebiyle kripto para piyasasında büyük bir çöküş yaşanabilir.

Yatırımcılar, BTC fiyatı için sırasıyla aşağıdaki seviyeleri takip etmelidir. Aşağıdaki fiyatların kırılması durumunda bir sonraki değerin tetikleneceği unutulmamalıdır.

18,500 dolar

18,000 dolar

15,000 dolar

12,000 dolar

10,000 dolar

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin