MicroStrategy yeni bir Bitcoin alımı daha yaptı

Bitcoin’i uzaya çıkaran şirketin BTC’den ne kadar kâr ettiği belli oldu: Dudağınız uçuklayacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin şu anda, Coinbase’in halka açılması sayesinde finans dünyasının bir numaralı gündemini oluşturuyor. Ancak kripto para birimlerinde boğa piyasasını başlatan aslında halka açık başka bir şirketti: Michael Saylor ve MicroStrategy, Inc.’in cesur yönetim kurulu üyeleri.

İşte Nasdaq listesinde yer alan şirketin dönüm noktası anlarına ve BTC’den tam olarak ne kadar kazandıklarını gösteren, sayılara göre, bir döküm…

18 Aralık 2013, Bitcoin’in bir ev ismi haline gelmesinden dört yıl önce, Michael Saylor, en iyi kripto para biriminin “günlerinin sayılı” olduğunu ve “çevrim içi kumar” ile aynı kadere düşeceğini tweetledi.

Yedi yıl sonra 2020’de Saylor’un tonu önemli ölçüde değişti ve bunun yerine şirketinin nakit rezervleriyle kumar oynadığını düşünerek bunları BTC’ye dönüştürdü.

Hareket, diğer kurumsal CEO’ların arzı sınırlı kripto para birimine ve enflasyona karşı bir koruma olarak kullanımına dikkat etmesine neden oldu. Varlığın dijital altın anlatısı başlangıçta hedge fonların dikkatini çekti, ancak sonunda, dolar değer kaybı riski taşıyan sermayesi olan herkes kısa süre sonra BTC’yi bir değer deposu olarak aramaya başladı.

Saylor’un cesur hamlesi, Square Inc.’den Tesla’ya kadar birçok başka şirketi de etkiledi ve pek çoğu bu alana dahil oldu.

MicroStrategy CEO’su fikirlerini diğer yöneticilerle paylaştı ve bu emeğin meyvelerini de aldı. Peki neden diğer şirketler de aynı şeyi yapmak isteyebilir? Rakamlar konuşuyor.

MicroStrategy’nin Bitcoin kârı 3,5 milyar dolar

MicroStrategy hisseleri, kripto piyasası boğa koşusu sırasında da, geleneksel yatırımcıların kriptodan ziyade kriptoya maruz kalan şirketlere yatırım yapma konusunda kendilerini daha rahat hissetmeleri nedeniyle iyi performans gösterdi.

JP Morgan gibi büyük bankalar, bu tür bir talebe hizmet etmek için bir “kripto maruziyet sepeti” ile yanıt verdiler, ancak MicroStrategy, Bitcoin’in ne kadar kârlı olabileceğini gösterdi.

Rakamlara göre MicroStrategy, BTC’deki pozisyonları ile birlikte 3 milyar 578 milyon 716 bin 599 dolar getiri elde etti. Bir endüstri yorumcusuna göre şirket son on beş yılda 747 milyon dolar net gelir elde etmişti. Bu da Bitcoin’i satın aldıktan sonra bir yıldan kısa bir süre içinde, önceki toplam net gelirlerinin 4,79 katını elde ettikleri anlamına geliyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin