4.000 doları geçen DeFi tokeni 5 dakikada 1 dolara düştü!
4.000 doları geçen DeFi tokeni 5 dakikada 1 dolara düştü!

Bitcoin’i unutun YFI token hızlı geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Korona salgınının etkisi ile FED ve Avrupa merkez bankası para musluklarını sonuna kadar açtı. ABD borç yükü 20 trilyon doları aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Sadece 2020 yılı ABD maliyesi 3.8 trilyon dolar açık veriyor. Bu oran ABD ekonomisinin %18.7’isine denk geliyor. ABD ekonomisi bu deliği ancak para basarak finanse ediyor. Doların arzının ne kadar arttırılabileceğinin ise cevabı yok.

Oysa Bitcoin için yukarıdaki sorunun cevabını veriyoruz. Bitcoin’in arzı 21 milyon adet ile sınırlı. 21 milyonluk BTC’nin 18.442 milyonu piyasaya sürüldü. Geri kalanı ise piyasaya sürülmeyi bekliyor. Yani Bitcoin’in %87.8’i piyasada işlem görüyor. Geri kalan BTC arzının %12.18’inin piyasaya sürülmesi ise yıllar alacak.

YFI token Bitcoin’den daha kıt

Kısaca Bitcoin’i değerli kılan Bitcoin’in kıt olması. Yearn Finance isimli DeFi platformunun YFI isimli kripto parası piyasaya sürüleli sadece 7 gün oldu. CoinMarketCap verilerine göre YFI token’ın toplam arzı 30,000 adet ve bu rakamın yaklaşık %91’i piyasaya sürüldü. Piyasaya sürülmeyi bekleyen sadece 2,746 adet YFI kaldı. Yani YFI token, Bitcoin’den daha kıt bir kripto para.

Aşağıdaki grafikte CoinGecko verilerine göre YFI token fiyatlarındaki değişimi görüyoruz. YFI CoinGecko’da 18 Temmuz’da yani sadece 7 gün önce 34 dolardan listelenmeye başladı. Yazının kaleme alındığı saatte ise YFI 3,700 dolardan işlem görüyor.

Yakın zamanda YFI token fiyatları Bitcoin fiyatını geçebilir.

Cryptopotato.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin