Bitcoin’i resmi olarak tanımaya hazırlanan ülkeler arasına Rusya da katıldı.

service service
Share

Share This Post

or copy the link
Rusya, Para Aklama ile Mücadelede 2018’de Bitcoin’i Tanımayı Düşünüyor

Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Alexey Moiseev ülkesinin kara paranın aklanması için Bitcoin’i 2018 yılında meşru bir finansal araç olarak tanımayı planladığını bildirdi.

Rusya Merkez Bankası para aklama ile mücadele için Bitcoin de dahil Kripto Paraları bir araç olarak düşünüyor.

Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Alexey Moiseev bir röportajında, 

Yetkili makamlar, yasadışı transferlere karşı kuralları uygulamak isteyen 2018’de Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini tanımayı umuyor.

 

Merkez bankası, hükümetle birlikte dijital para birimleri üzerinde ortak bir çözüm geliştiriyor. Yayına göre, “Sahte esnaf ve döviz ticareti gibi şüpheli operasyonların gizli olmayan yöntemlerini yurt dışına çıkarmak için kullandığı 771 milyon dolar’ı Bitcoin’in yasallaşmasıyla  yarı yarıya azaltılması planlanıyor “

Rusyanın Bitcoin’e karşı tutumu

Rus yetkililer 2014 Şubat ayında, Bitcoin’in yasadışı işlerde kullanılabilirliği tehlikesinden dolayı tamamen yasak olduğunu duyurmuşlardı. Geçtiğimiz Mayıs ayında Merkez bankası, Bitcoin dahil tüm Kripto paraların yasal olmadığını, Rusya Merkez Bankasının kendi dijital parasını üreteceğini tekrarladı ancak Aralık ayında Kripto Paraların yasak olduğunu düzenleyen bir yasanın olmadığını, bu konunun belirsiz olduğunu tekrarladı.

Moiseev kendisi de geçmişte Bitcoin ile ilgili karışık mesajlar verdi  . Geçen yaz, Bitcoin madenciliğini yasadışı olarak nitelendirirken, döviz (forex) pazarlarına benzer şekilde işlem görme tutumunu da kabul etti. Sonra, Ocak ayında, Bitcoin’i tehdit olarak görmediğini belirtti.

Şubat ayında Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova yetkililerin, dijital para birimlerinin 2017 yılının ortalarına kadar bir varlık, nakit veya güvenlik olarak değerlendirilip d
eğerlendirilmeyeceğine karar vereceğini belirtti.

Bu arada, Rusya’daki Bitcoin ticaret hacmi Localbitcoins’de artmaktadır. Geçen hafta yaklaşık olarak 6 milyon ABD doları tutarındaki 342 milyon ruble, bu borsada tek başına Kripto Para ticareti yapıldı.

Özetle, Rus yetkililerin de Kripto Paralar karşısında geçmiş yıllardan bu güne çelişkili tutumlar sergilediklerini söyleyebiliriz. Ancak, Bitcoin ve diğer tüm Kripto Para birimlerinin yasallaşmasının zarardan çok fayda sağlayacağı gerçeğini kabullenmeye başlıyor gibi görünüyorlar.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin