Bitcoin’e yasak koyan Hindistan’dan, Blockchain hamlesi
Bitcoin’e yasak koyan Hindistan’dan, Blockchain hamlesi

Bitcoin’e yasak koyan Hindistan’dan Blockchain hamlesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan’ın en büyük eyaletlerinden biri olan Maharashtra, Blockchain teknolojisine büyük bir yatırım yaptığını açıkladı. Eyalet, Hindistan’ın en büyük şehirlerinden biri olan Mumbai’ye ev sahipliği yapıyor ve Blockchain’i yönetim sistemlerine entegre edecek.

Blockchain resmi işlemlerde kullanılacak

Eyalet teknolojiyi tedarik zinciri yönetimi, araç tescili, tarım pazarlaması ve ayrıca doküman depolama ve yönetiminde kullanmayı planlıyor. Daha sonra yavaş yavaş diğer bölümlerdeki değişiklikleri de başlatacak.

Maharashtra eyaleti iki gün önce proje için onay vererek 2019-20 yılı için projeye 10 crore rupi (yaklaşık 1,4 milyon dolar) yatırım yapmaya karar verdi. Dahası, yalnızca teknoloji adaptasyonu için ek 4 crore rupi (yaklaşık 560.000 dolar) kullanılacak. Devlet Bilgi Teknolojileri Departmanı Baş Sekreteri SVR Srinivas, Hindistan’ın haber organizasyonu DNA’ya şunları söyledi:

Devlet hükümeti, yönetimde verimliliği arttırmaya yardımcı olmak için son teknolojiyi kullanıyor. Hükümet halihazırda ilk Blockchain pilot uygulamasını sağlık, tedarik zinciri, belgeler ve SSC sertifikaları alanında uygulayacak. Blockchain teknolojisinin çeşitli devlet bölümlerinde yaygın kullanımı için girilecek ayrıntılı bir rapor hazırlananıyor. Blockchain teknolojisinin benimsenmesi için ortak bir çerçeve olacak olan bir düzenleme sanal alanı önümüzdeki beş ila altı ay içinde hazırlayacak

Hükümet birçok nedenden ötürü Blockchain trenine atlamak istiyor. Büyük muhasebe teknolojilerinin sağladığı yüksek güvenlik düzeyi büyük bir teşvik. Ayrıca, bu son teknolojiyi kullanarak, devletin kendi iç sistemlerinin verimliliğini artırabileceğine inanılıyor. Belge doğrulama gibi işlemler artık eskisi kadar acı verici ve zaman alıcı olmaması gerektiği düşünülüyor.

Ourbitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin