Bitcoin yakında nakit paranın yerini alabilir mi?
Bitcoin yakında nakit paranın yerini alabilir mi?

Bitcoin’e 425 milyon dolarlık yatırım yapan şirketin CEO’sundan Türkiye temalı Bitcoin ve altcoin açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda Bitcoin’e 425 milyon dolar yatırım yapan iş zekası şirketi MicroStrategy’nin CEO’su, altcoin yatırımcılarının, eğer kripto para piyasasının tam potansiyeline ulaşmasını istiyorlarsa, stratejilerini yeniden düşünmeleri gerektiğini söylüyor.

Bitcoin’i desteklemeleri gerekiyor

What Bitcoin Did isimli podcast yayınında yeni bir röportajda Michael Saylor, Ethereum ve XRP gibi kripto varlıklarındaki yatırımcıların kripto piyasasını bir savaş alanı olarak görmek yerine Bitcoin’i desteklemeleri gerektiğini söylüyor ve şöyle diyor:

“Tüm kripto topluluğu Bitcoin’e karşı duruş sergileyerek çok zaman harcıyor. Ancak yapmaları gereken şey, Bitcoin’e karşı altcoinler hakkında konuşmak yerine Bitcoin’in gümüş veya altına kıyasla volatilitesinin düşüş eğiliminde olduğunu söylemeleri. Aynı şekilde Apple hisselerine kıyasla Bitcoin’in volatilitesi düşüyor. Aslında Bitcoin’in Tron’a karşı volatilitesinin ölçümlerini bulabilirim. Tabi bu bir şaka.”

“300 trilyon dolar, Tron ve Bitcoin arasında seçim yapmıyor. Bu arada dünyadaki tüm servet ve gücün % 99,9’u olan 300 trilyon dolar, yani tüm para, tüm güç havuzda değil. Tüm bu sektörü başarılı kılmak istiyorsanız, bu rakamdan bir miktarın kripto para havuzuna akması gerekecek. Kuşkusuz bu havuzun kapısı Bitcoin olacak. Bir kimsenin parayı altından, gümüşten, hisse senedinden, endekslerden, tahvillerden, emlaktan kriptoya taşımasının tek yolu önce Bitcoin kullanması.”

Bitcoin insanları koruyacak

Saylor, Bitcoin’in birincil kullanım durumlarından birinin, para birimi çöktüğünde insanları korumak olduğuna inanıyor. Amazon gibi büyük hisse senetleri ile karşılaştırıldığında şöyle diyor:

“Sahra Altı Afrika’daki insanlar, çökmekte olan bir para birimi tarafından ölümüne dövülmekten kaçınmak için Apple hisselerini satın alıp sevdiklerine havale edemezler, değil mi? Fark bu işte. Kimse T-bill almayacak. Altın külçeleri satın almayacaklar. Para biriminin çökmesini, yoksullaşmasını veya açlıktan ölmesini önlemek için gayrimenkul satın almayacaklar. Peki ne yapacaklar. Elbette Bitcoin’i düşünecekler. Dün Tweet’te de bahsettim: Türkiye’de 90 milyon insan için anlamlı bir değer olan Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması bu duruma bir örnek.”

“Para birimlerinin de çöktüğü diğer 19 ülke hakkında Medium’da harika bir hikaye vardı ve bu yüzden insanlar bir milyar insanın hayatını değiştirecek bir yatırım hakkında düşünmeye başladıklarında Bitcoin satın almak ile Amazon hissesi satın almak arasında temel bir fark olduğunu görmeye başlarlar.  Amazon hisseleri almayacaklar tabi ki. Çünkü Amazon hisseleri dünyadaki bir milyar insan için sorunu çözmeyecek. Ama Bitcoin çözecek”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin