featured

Bitcoin’den yeni yükseliş sinyalleri! Kısa bir düzeltme mi, trend değişikliği mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC), 18 Haziran’ın en düşük seviyesinden bu yana üçüncü yükseliş mum çubuğunu yarattı. Şu anda BTC, 23,275 dolarda bulunan kritik direnç noktasına doğru yaklaşıyor.

Bitcoin, 18 Haziran tarihinde 17,622 dolar ile en düşük seviyesine gerilediğinden beri artıyor. Büyük düşüşün ardından ertesi gün grafikte bir yükselen şamdan şekli yarattı.

22 Haziran’da yaşanan kısa bir düşüşün ardından, fiyat 23 Haziran’da bir başka yükseliş eğilimi gösterdi. Bu, fiyatın yukarı yönlü hareket etmesinin beklendiğinin bir işareti.

En büyük kripto para birimi için en yakın direnç noktaları sırasıyla 23,275 dolar ve 26,750 dolar seviyelerinde bulunuyor. Bunlar aynı zamanda sırasıyla 0,382 ve 0,618 Fib geri çekilme direnç seviyeleridir.

Bitcoin grafik

Beklenen Bitcoin sıçraması

Günlük grafik, fiyatın nisan ayının başından beri azalan bir direnç çizgisini izlediğini gösteriyor. Çizgi şu anda 26,750 dolarda ve daha önce ana hatlarıyla belirtilen 0,618 Fib geri çekilme direnç seviyesi ile aynı hizada.

Teknik göstergelerden günlük RSI nihayet 30’un üzerine çıkarak aşırı satım bölgesinin dışına çıktı.

Dolayısıyla, Bitcoin fiyatında trendin yükseliş olarak kabul edilebilmesi için hem fiyat hem de RSI kendi direnç çizgilerinden çıkmak zorunda.

Dalga sayısı analizi

18 Haziran’dan bu yana devam eden artış, tamamlanmış beş dalgalı bir yapıdır. Daha sonra, Bitcoin fiyatının bir A-B-C düzeltici yapısını tamamlaması gerekiyor.

Düzeltme tamamlandıktan sonra 23,250 dolara doğru bir başka yukarı hareket beklenebilir. Artışın şekli, bunun yeni bir yükseliş eğilimi mi yoksa sadece yukarı doğru bir düzeltme mi olduğunu söyleyecektir.

Uzun vadeli dalga sayısı, artışın bir A-B-C yapısından ziyade yeni bir yükseliş dürtüsü olma olasılığını destekliyor.

Dalga sayısı analizi, kısa vadeli düşüşün tamamlandığını ve fiyatın mevcut seviyeden yukarı doğru hareket edeceğini gösteriyor.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin