Bitcoin

Bitcoin’deki yüzde 5’lik sıçrama yeni bir güven sinyali mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC Pazartesi günü ufak bir değişime uğradı ve günü 41,3 bin dolar civarında bitirdi. Ancak Salı günü erken işlemlerde %5’ten fazla bir artışla 43,3 bin dolara çıktığı görüldü. İlk kripto para olma unvanını taşıyan Bitcoin, bunun ardından 42 bin dolara kadar düştü.

Sinyaller büyümeyi mi işaret ediyor?

Son 24 saat içinde Ethereum %4 değer kazandı ve ilk on içindeki diğer önde gelen altcoinler çok geride değil: Solana ve Avalanche %2, Cardano %6 arttı. Terra %0,5 düşüş ile bu şemanın dışında kaldı.

CoinMarketCap’e göre, kripto piyasasının toplam kapitalizasyonu gün içinde %3 artarak 1,92 trilyon dolara yükseldi. Bitcoin Hakimiyet Endeksi, BTC artışı nedeniyle 0.1 yüzde puanı ekleyerek %42’ye yükseldi. Kripto para korku ve hırs endeksi bir günde 4 puan düşerek 26’ya indi. Ancak buradaki düşüşte son Bitcoin çıkışının etkileri henüz yer almadı.

Boğalar eyleme hazır görülüyor

Bu durum borsalardaki nötr ve hatta olumsuz havanın aksine, Mart ayının başından bu yana BTC’de yaşanan ilk sıçrama değil. Ortaya çıkan tablo, boğaların piyasada belirleyici bir eyleme hazır olduğu şeklinde yorumlandı. Ancak, şu ana kadar bu tür dürtüler sağlam bir temele oturtulamıyor. Çünkü risklere yönelik temel talebin bariz bir baskı altında olduğu gözlemlenmekte.

Bu koşullarda boğaların yapabileceği en büyük etki, geçen yılın Temmuz ayının en düşük seviyelerinde (yani 30 bin doların altında) destek oluşumuydu. Ocak ayında, bu seviye 35 bin dolara ve Şubat sonunda 37 bin dolara kadar yükseldi.

 

Kripto paralar için çok önemli gelişmeler

Analistlere göre, kurumsal yatırımcılar geçtiğimiz hafta kripto fonlarından yaklaşık 47 milyon dolar çekti. Arka arkaya ikinci haftada da fon çıkışı devam etti. Bu arada, Avustralya’nın en büyük finansal holdingi Commonwealth Bank of Australia, müşteriler arasında kripto varlıklarına olan ilgide keskin bir artış olduğunu belirtti. Banka, kripto endüstrisinden sorumlu departmanı ikiye katlamayı planlıyor.

Büyük haberler arasında, Ethereum ağında 2 milyonu aşan harcanan ETH paralarının sayısını belirtmekte fayda var. Altcoin harcama süreci, işlemler için komisyon hesaplama mekanizmasını değiştiren Londra güncellemesinin yayınlanmasından sonra, 5 Ağustos’ta başladı.

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, kripto para madenciliğinin vergiye tabi bir iş olduğunu kabul ederek yasallaştırılması çağrısında bulundu. Bazı gözlemciler, bunun Rusya’nın azalan petrol ve gaz talebi karşısında enerji potansiyelinden yararlanmanın bir yolu olabileceğine inanıyor.

fxempire.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin