Bitcoin’deki sıçramada Avrupa’daki siyasi krizlerin etkisi olabilir
Bitcoin’deki sıçramada Avrupa’daki siyasi krizlerin etkisi olabilir

Bitcoin’deki sıçramada Avrupa’daki siyasi krizlerin etkisi var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’deki sıçramada Avrupa’daki siyasi krizlerin etkisi olabilir. Bitcoin Salı sabahı büyük bir geri dönüş yapıyor, İtalya dışından siyasi belirsizlik finansal piyasaları ele geçiriyor. Kripto para birimi %4,8 oranında artışla 7.446 dolarlık bir seviyeden işlem görüyordu. Kripto para piyasasının bugünkü geri dönüşü ve Bitcoin fiyatının 7.400 doların üzerine tırmanması, politik belirsizliğin Avrupa ve İtalya’yı ele geçirmesiyle bağlantılı olabilir.

Bitcoin’deki sıçramada Avrupa’daki siyasi krizlerin etkisi olabilir

Kripto para piyasasının bugünkü geri dönüşü ve Bitcoin fiyatının 7.400 doların üzerine tırmanması, politik belirsizliğin Avrupa ve İtalya’yı ele geçirmesiyle bağlantılı. ABD’de vergi mevsimi kapanışından sonra Bitcoin, 10.000 dolara yaklaştı, ancak Mayıs ayının başından bu yana 2.000 dolardan fazla düşüş gösterdi.

Piyasa gözlemcileri, Salı günkü mitingin İtalya’daki siyasi belirsizliğin finansal piyasaları ele geçirmesiyle aynı zamanda gerçekleştiğini kaydetti. İtalya’da popülistlerin kurmak istediği hükumeti, euro karşıtı bir maliye bakanı atanmasına karşı çıkan cumhurbaşkanının veto etmesi İtalya’da siyasi bir krizin ortaya çıkmasına yol açtı. İspanya’da ise Başbakan Mariano Rajoy hakkında partisine yöneltilen yolsuzluk suçlamalarından ötürü önümüzdeki Cuma güven oylaması düzenlenecek.

Bitcoin altın ile birlikte toparlanıyor

İtalya ve İspanya’da birbiri ardına ortaya çıkan siyasi gelişmeler, euro bölgesinin ekonomik durumuna ilişkin kaygıların ortaya çıkmasını sağladı. Avrupa’da yaşanan bu gelişmelerin etkisiyle hem Avrupa piyasaları hem de ABD piyasaları sarsıntıdan etkilenerek düşüşe geçti. Kripto paralar dışında, genellikle güvenli bir liman olarak kabul edilen altın, Salı günü erken saatlerde toplandı, ancak bu kazanımlardan vazgeçti. Fundstrat Global Advisers’tan Tom Lee, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bir dereceye kadar Bitcoin’in altın ile birlikte toparlandığını görmek güzel, İtalya ve dünyadaki olumsuz gelişmeler yatırımcıları riskten kaçmaya zorluyor.

Ayrıca Tom Lee, Bitcoin’deki sıçramanın piyasa teknikleriyle örtüştüğüne de dikkat çekti ve sözlerine şunları ekledi:

Hafta sonu alım satım işleminin, özellikle uzun bir hafta sonu boyunca, çok kötü bir likidite, aktif tüccarların yokluğu nedeniyle çok fazla gürültü yaratabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle yatırımcılar bu likidite eksikliğinden yararlanmaya çalışabilir. Yani bir şekilde, Bitcoin’in sıçraması bugünkü tekniklerle de destekleniyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Businessinsider

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin