JPMorgan raporu Bitcoin için bu öneriyi yaptı
JPMorgan raporu Bitcoin için bu öneriyi yaptı

Bitcoin’de şaşırtan sinyal yeniden devrede – ne bekleniyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance Vadeli İşlemler fonlama oranı, 18 Aralık’ta Deribit’i geçti ve bu da tarihsel olarak Bitcoin’in konsolide olmasına veya geri çekilmesine yol açtı.

CryptoQuant’ın verilerine göre Binance Vadeli İşlemlerindeki Bitcoin (BTC) vadeli işlem fonlama oranı, 18 Aralık’ta Deribit’i geride bıraktı. Tarihsel olarak, bu durum gerçekleştiğinde, baskın kripto para birimi yerel bir zirve veya konsolidasyon gördü.

Bitcoin ve Ethereum (ETH) dahil olmak üzere büyük kripto para birimlerinin fonlama oranı son 48 saat içinde önemli ölçüde arttı. Bu genellikle vadeli işlemler piyasasının aşırı ısındığını gösterir ve bu da geri çekilme olasılığını artırır.

Bitcoin için sırada ne var?

Bitcoin, son rallisinden sonra nispeten küçük bir geri çekilme ve bir miktar konsolidasyon gördü.

Binance’de Bitcoin’in fiyatı 16-17 Aralık arasındaki iki gün içinde 19.300 dolardan 23.800 dolara yükseldi. %23’lük bir fiyat artışının ardından,%3 ila %4’lük bir düzeltme, büyük bir yükselişten sonraki tarihsel düzeltmelere kıyasla nispeten küçüktür.

Vadeli işlem fonlama oranı 18 Aralık’ta büyük borsalarda %0,1’i aştığında, bir Bitcoin geri çekilmesi kaçınılmazdı.

Bitcoin vadeli işlemler piyasası, piyasadaki dengeyi bulmak için “finansman” adı verilen bir sistem kullanır. Piyasada daha uzun süreli sözleşmeler olursa fonlama oranı pozitif olur. Öyleyse, alıcılar veya long pozisyonundaki sözleşme sahipleri short odaklı satıcılara ödeme yapmak zorundadır. Elbette bunun tersi de geçerlidir.

18 Aralık’ta, fonlama oranı Kasım ayındaki ralliden bu yana ilk kez Bybit ve diğer önde gelen borsalarda %0.1’i aşarak 19.000 $’a ulaştı. Vadeli işlemler piyasası aşırı ısındıktan sonra, BTC 16.000 $’a önemli bir geri dönüş gördü.

Fonlama oranının sürekli olarak yüksek kalması nedeniyle o dönemde %20 ila %30’luk geri çekilme olasılığı vardı. Bu sefer, fonlama oranı nispeten hızlı bir şekilde düştü. Bu nedenle, diğer veriler, özellikle yeni perakende yatırımcıların hala büyük ölçüde beklemede kaldıklarından, düzeltme yerine konsolidasyon şansının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Cantering Clark isimli bir kripto para birimi traderı, Binance Vadeli İşlemler fonlama oranının Deribit’i geçtiğini tespit etti.

Bu verilerin belirli bir ilgisi olmamasına rağmen, tarihsel eğilimler verilerin gerçekleştiğinde Bitcoin’in geri çekilme eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Bu eğilimin arkasındaki nedenlerden biri, genel piyasa duyarlılığını ölçmenin bir yolu olarak Binance Vadeli İşlemlerinin önemi olabilir.

Bitcoin’in fiyatı büyük bir fiyat hareketi gördüğünde, Binance Vadeli İşlemler genellikle yüksek açık pozisyon nedeniyle büyük likidasyonlar görüyor.

Binance Vadeli İşlemler, CME ve OKEx’in yanı sıra açık pozisyon oranlarına göre sürekli olarak ilk üç vadeli işlem borsasından biri olmaya devam ediyor.

Bu nedenle, Binance Vadeli İşlemler aşırı ısınma ivmesi belirtileri göstermeye başladığında, piyasa yakın vadede temkinli olabilir.

Kısa vadeli direnç 23.350 $

Kısa vadede, traderlar 23.350 $ direnç seviyesini Bitcoin’in temel direnci olarak belirliyorlar.

Teknik analist Cantering Clark, Bitcoin’in 23.350 doları aşması durumunda büyük olasılıkla bir yükseliş trendinin ortaya çıkacağını söyledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin