Evrensel Bitcoin (BTC) geliri nedir?
Bitcoin’de gerçekleşecek “halvening” olayı fiyatı nasıl etkileyecek?

Bitcoin’de gerçekleşecek “halvening” olayı fiyatı nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaklaşık iki yıl sonra yeni Bitcoin blokları için ödül 12,5 Bitcoin‘den 6,25 Bitcoin’e düşecek ve insanlar Bitcoin’de gerçekleşecek bu olayın fiyata nasıl etki edeceğini düşünüyor.

Bitcoin’de gerçekleşecek “halvening” olayı fiyatı nasıl etkileyecek?

Bitcoin kripto parası ve Blockchain’i için, 9 Temmuz 2016’da gerçekleşen son Bitcoin blok ödülünün yarıya indirilmesinden bu yana çok şey değişti. Her seferinde Bitcoin fiyatının ya da onun etrafında oluşturduğu ekonominin nasıl tepki vereceğini hiç kimse tam olarak bilmiyor. Bitcoin’in yaratıldığı 2009 yılından bu yana iki kez blok ödülü yarıya indirildi. Sistem tarafından her 210 bin blok çıkarıldıktan veya onaylandıktan sonra bu olay gerçekleşiyor ve buna da “halvening” adı veriliyor.

Kasım 2012’de ilk Bitcoin yarıya indirgemesinden 12 ay sonra, Bitcoin fiyatı o zamana kadar 1.000 dolarlık bir yüksekliğe ulaştı. 2016 yılındaki halvening ise Bitcoin fiyatının 19 bin doları aştığı geçen yılki boğa piyasasına işaret etti. O zamandan bu yana Bitcoin keskin bir şekilde geri düştü.

Bitcoin’deki halvening olayı sonrası fiyat hep arttı

Bitcoin fiyatı, sonraki yarıya indirilme olaylarında bir miktar tırmanışa geçse de, fiyat sonraki 12 ay içinde patladı. Pek çok Bitcoin ve finans uzmanı, bunun geleneksel piyasalarda faiz oranlarındaki veya emtia arzındaki değişikliklerin fiyata yansımasına benzediğini düşünüyor. Bitcoin analisti ve The Crypto Trader kitabının yazarı Glen Goodman, konuya yönelik şunları söyledi:

Önceki seferler, Bitcoin’in fiyatında göz ardı edilebilir bir etki yarattı. Bunun sebebi çok beklenen bir faiz oranı indirimi gibi herkesin önceden bu olayın gerçekleşeceğini bilmesiydi.

Piyasa, arzın belirli bir zamanda düşürüleceğini ve bunun ne zaman azaltılacağını bilirse, bu düşüşü kademeli olarak uygulamaya başlayacak. Böylece keskin dikenler ve düşüşlerden kaçınacak. Pittsburgh Üniversitesi profesörü Chris Wilmer ise konuya yönelik şunları söyledi:

Tarihsel olarak Bitcoin blok ödülünün yarıya indirilmesinin anlık çok az etkisi oldu. Fakat fiyat genellikle sonra yükseldi.

“Bitcoin fiyatı, arzdaki düşüşü tahmin edenlerden bir destek alacak.”

Fiyat artışı, Bitcoin’in büyük alıcılarının ya piyasadan satın almaları ya da madencilik yoluyla elde etmeleri gerektiği kadar mantıklı ve yarıya indirme olayından sonra daha fazla insanı piyasadan satın almaya zorlamakta. Mosaic’in kurucu ortağı ve Blockchain’de araştırma başkanı olarak görev yapan Garric Hileman, konuya yönelik şunları söyledi:

Kripto para piyasaları genellikle olaylara karşı çok hassastır ve bir sonraki blok ödülünün yarıya indirilmesinde, Bitcoin fiyatı, arzdaki düşüşü tahmin edenlerden bir destek alacak.

Kanada Queen’s Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Thorsten Koeppl ise konuya yönelik şunları söyledi:

Görünüşe göre, herhangi bir kripto para birimi, Bitcoin’in yaptığı şeyin tam tersini ekonomik olarak yapmalı. Bitcoin değeri kısmen bir ödeme aracı olarak potansiyelinden kaynaklanıyor ve ücretler fiyatla birlikte yükselmeden önce, uluslararası transferler için Bitcoin kullanan insanlar vardı. Bu, şimdi daha pahalı hale geldi. Ancak fiyat artışı hala devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Thewealthadvisor

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin