Bitcoin’de endişe: Kazakistan'daki kargaşa Mayıs 2021'in tekrar yaşanmasına mı neden olacak?

Bitcoin’de endişe: Kazakistan’daki kargaşa Mayıs 2021’in tekrar yaşanmasına mı neden olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mayıs 2021’de Çin, Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, İç Moğolistan Özerk Bölgesi ve Qinghai eyaletindeki Bitcoin Madenciliği’ne büyük bir baskı uyguladı. Tüm bu yerler, Bitcoin madenciliği yapan devasa ekipmanlarla Bitcoin madenciliğinin merkeziydi. Bununla birlikte, çevresel kaygılar ve diğer siyasi düşünceler ile Çin hükümeti kripto madenciliğine ve ardından kripto sektörüne ağır bir darbe vurdu. Şimdi benzer kaygılar Bitcoin madenciliğinde önemli bir ülke olan Kazakistan için mevcut.

Bitcoin (BTC) değeri düşüyor

Hareket, Bitcoin (BTC) değerlerindeki büyük düşüşle sonuçlandı ve değerleri tüm zamanların en yüksek seviyesinden neredeyse %50’ye düştü. 2021 BTC ve diğer kripto varlıklarının çoğu, değerlerinde büyük bir düşüş gördü. BTC değerlerinin yavaş yavaş yükselmeye başladığı ve 50.000 dolarlık psikolojik engeli geçtikten sonra Kasım ayında ATH gördü.

Birçok maden kulesi diğer dost ülkelere göç etti ve Kazakistan da bu lokasyonlardan biriydi. Ancak, son kargaşa ve siyasi istikrar BTC’yi Fortune.com’a göre farklı şekilde etkiledi. Hükümet interneti kesti ve Bitcoin madenciliği kötü etkilendi. Durumun kontrolden çıkabileceğine ve 19 Mayıs Kargaşasının tekrarlanabileceğine dair korkular var.

Çin’den çıkan çok sayıda maden kulesi Kazakistan’a göç etti. Kazakistan’da süper kirli kömürden yapılan kirli ucuz enerji  avantaj olarak görüldü. Madenciliğin çoğu gizlice ve Kazak Hükümetin kontrolü dışında yapıldı. Bu nedenle, eski Sovyet Cumhuriyeti’nde ne kadar Bitcoin madenciliği yapıldığını anlamak imkansızdı.

Kripto dünyası Mayıs 2021 gibi başka bir çöküşe mi hazırlanıyor?

Bununla birlikte, dünya, ülkedeki madencilik hacmi hakkında kısa bir fikir edindi. Şiddetli protestolar hükümetin interneti kesmek zorunda kalmasına neden oldu ve bu da tüm madencilik faaliyetlerini olumsuz etkiledi.

İnternet gittiğinde madenciler Bitcoin ağı ile iletişim kuramazlar. Sonuç olarak, Bitcoin’in yeni ödüllerini kazanan rastgele kodlar olan “hash oranı” çöküyor. Kripto haber ve araştırma sitesi The Block’a göre, Bitcoin’in dünya çapındaki hesaplama gücünün tam %12’si yok olmuş durumda. Ayrıca, veriler Kazakistan’da faaliyet gösteren üreticilerin sayısında keskin bir düşüş olduğunu ortaya koyuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin