Bitcoin'de bu seviye analistleri korkutuyor - yön nereye kayacak?
Bitcoin'de bu seviye analistleri korkutuyor - yön nereye kayacak?

Bitcoin’de bu seviye analistleri korkutuyor – yön nereye kayacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in son fiyat hareketi çoğu yatırımcıyı şok etti. Bu yükselişten önce ve hatta bu yükseliş sırasında bile, vadeli işlem sözleşmeleri yoluyla Bitcoin’i shortlayan çok sayıda yatırımcı vardı. Bu, Bitcoin vadeli işlem piyasaları tarafından yayınlanan ve yükselişte agresif short satıcıların varlığını gösteren negatif fonlama oranları ile açıklığa kavuştu.

BTC’nin fiyat hareketine ilişkin bu şüphecilik, fiyat 13.500 ABD doları seviyesinde iken ve piyasadaki istikrar sürerken bile devam etti.

Bitcoin‘de yön nereye?

Yakın zamanda bir kripto varlık traderı, vadeli işlemler kapalıyken Bitcoin’in son dönemdeki yükselişinin bir geri çekilme başlatabileceğini gösterdiğini düşündüğünü söyledi. Bu, BTC’nin hafta sonu gördüğü herhangi bir güçlü ralli veya düşüşün CME vadeli işlem traderları tarafından geri çekildiğini öne süren CME vadeli işlemler boşluğu teorisiyle ilgili. Konuyla ilgili trader’ın görüşü şu şekilde

“Bence Bitcoin geçici bir zirve yapıyor. Vadeli işlemler kapandığında fiyatın yukarı yönlü hareket etmesi, seçimde devam eden bir geri çekilme göreceğimizi daha fazla gösteriyor.”

BTC’nin kısa vadede veya yerel zirvede olduğunu düşünen tek kişi o değil.

Bu çıkışta daha önce bildirildiği üzere, bir trader, Bitcoin’in burada zirvede olmasının üç veya dört nedeni olduğunu düşündüğünü söyledi. Bu nedenleri ise şöyle sıralıyor:

Bitcoin, 14.000 $ ‘lık makro direnç olan büyük bir direnç seviyesine üç “teşvik benzeri” işlemden geçti.

Hisse senetleri, salgın belirsizlik karşısında geçtiğimiz hafta büyük ölçüde düştü.

Siyasi belirsizlik de olduğu için Salı günü yapılacak seçim geri dönüşleri daha da sıkıştırabilir.

Dolar Endeksi (ABD Doları) destek seviyesinde ve Altın ve Bitcoin’i bastırmak için sıçrayabilir.

Image

Madencilerle ilgili endişeler

Diğer bir endişe nedeni de, piyasada meydana gelen görünen bir “madenci teslim olma” olayıdır.

Bir kripto varlık analisti geçtiğimiz günlerde Bitcoin ağının zorluğunun aylardır en kötü dönemini yaşamak üzere olduğunu belirtti. Aslında, bu dördüncü en büyük madenci teslimiyeti olabilir. Bazıları bunun piyasa için düşüş anlamına gelebileceğinden korkuyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin