28.500 dolara ulaşan Bitcoin için sirenler çalıyor! 30.000'e mi gidiyoruz?
28.500 dolara ulaşan Bitcoin için sirenler çalıyor! 30.000'e mi gidiyoruz?

Bitcoin’de artık her hareket yeni bir rekor: 22.000 aşıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2020 dünya için zor olsa da, kripto para piyasası için harika bir yıl olmuş gibi görünüyor. İlk kez, Bitcoin fiyatı birkaç ay süren istikrarlı büyümenin ardından 20.000 doları dün aştı.

Kripto para yatırımcıları ve analistleri, bu ralliye uzun vadeli yükseliş duygusuyla bakıyor.  Daha fazla tarih, veri ve entrika ile piyasanın daha sağlıklı bir şekilde benimsenmesi sağlanıyor. Uzmanlar, perakende yatırımcılardan kurumsal yatırım firmalarının daha güçlü ilgiyle BTC’ye yönelmesi nedeniyle bu rallinin 2017’nin boğa koşusundan farklı olduğunu öne sürüyor.

Bitcoin fiyatını yükselten unsur: Kurumsal ilginin artması

Yıl boyunca balinaların elden BTC’leri çıkarmasına rağmen, bazı dalgalanma noktaları ve düşüş noktaları ile piyasa, düzeltmelerden sonra yeniden yükseldi. Kurumsal firmalar Bitcoin satın almaya devam ederken, diğer yatırımcılar dikkatlerini token’a çeviriyor gibi görünüyor ve cüzdan adreslerinin yükselişi de bunu kanıtlıyor.

Grayscale önemli miktarda Bitcoin satın alarak yönetim altındaki varlıklarına ekleme yaptı. Bu hamlelerden sonra kripto para birimi buna göre yanıt verdi ve talep arttıkça istikrarlı bir şekilde yükseldi.

Bitcoin algısı değişti

Eskisinden daha çok, Bitcoin artık değerli bir servet deposu olarak görülüyor. Daha fazla yatırımcı, Bitcoin’i güvenli bir liman varlığı olarak gördükçe, piyasaya gelen ilgi uzun vadeli yatırımcılardan geliyor gibi görünüyor. Şimdi, tehdit edici hiper enflasyona ve ABD dolarıyla mücadele etmeye karşı bir önlem olarak, yatırımcılar Bitcoin’i daha değişken varlıklardan biri olarak ününe rağmen daha istikrarlı bir değer deposu olarak görüyorlar.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’un dediği gibi, Bitcoin daha güçlü rezerv varlıklardan biri olarak ortaya çıkıyor. Bu, bildiğimiz şekliyle finansal sistemlerde büyük bir değişime neden olabilir:

Hem Bitcoin hem de altın mükemmel performanslar sergiliyor

Bunun da ötesinde, Bitcoin’in bu yılki trendinin altından çok daha ağır bastığını belirtmekte fayda var. Altın, yıllardır önde gelen hedge varlıklarından biri olarak dururken, yeni sıcak varlık olarak Bitcoin inanılmaz bir yıl geçirdi. Bu kısmen, mücadele eden ekonomi ve dolara karşı korunma ihtiyacının yanı sıra zamanlama ve kripto para piyasasının döngüsü ile ilgili faktörlerden kaynaklanıyor.

Bitcoin yazının yazıldığı sırada 22.229 dolar seviyesinden işlem görüyor.

coininsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin