Bitcoin'de 6 ayın bombası! Kritik gösterge dip yaptı
Bitcoin'de 6 ayın bombası! Kritik gösterge dip yaptı

Bitcoin’de 6 ayın bombası! Kritik gösterge dip yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin bu hafta 42.000 dolara kadar geriledi. Bu düşüşle birlikte korku ve açgözlülük endeksi geçen yılın Temmuz ayından bu yana görülmeyen bir değere kadar geriledi. Gösterge yatırımcıların “Aşırı Korku” eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi “Aşırı Korkuya” İşaret Ediyor

Bir CryptoQuant gönderisinde bir analistin belirttiği gibi, BTC korku ve açgözlülük endeksi çok düşük değerlere kadar geriledi. “Korku ve açgözlülük endeksi”, piyasadaki yatırımcılar arasındaki genel hissi ölçen bir kripto göstergesi olarak biliniyor.

Endeks, duyguyu sıfırdan yüze kadar uzanan sayısal bir ölçekte değerlendiriyor. Göstergenin ellinin üzerindeki değerleri, mevcut sahiplik duygusunun açgözlülük sinyali verdiğini gösteriyor. Göstergenin değeri 50’nin altındaysa piyasada korku olduğu anlamı taşırken 25’in altı ve 752in üstü değerler sırasıyla aşırı korku ve aşırı açgözlülüğü ifade ediyor.

Gösterge genellikle boğa koşuları sırasında açgözlülük bölgesini işaret ediyor. Aşırı açgözlülük değerleri tarihsel olarak Bitcoin fiyatında bir düzeltmenin yakın olabileceğini ve bir tepenin oluşabileceğinin sinyalini verir.

Diğer taraftan, düşüş trendleri sırasında korku değerleri orada olabilir ve aşırı korku, yakında bir dip oluşabileceği anlamı taşıyabilir.

Aşağıda geçen yılın Bitcoin korku ve açgözlülük endeksindeki eğilimi gösteren bir grafik yer alıyor:

Bitcoin Fear And Greed Index

Yukarıda yer alan grafikte görebileceğiniz gibi, gösterge 15 değerine kadar geriledi. Bu seviye bir önceki yılın Temmuz ayından bu yana gerçekleşen en düşük değere denk geliyor.

Tesadüfen, bu kadar düşük değerlerin oluştuğu Temmuz ayı ise Bitcoin fiyatının dibe vurduğu günlere denk gelmişti. Bununla birlikte, gönderideki seviye mevcut fiyatın da dibe vurduğu anlamına gelmediğini ortaya koyuyor.

Mayıs ayında yaşanan büyük düşüşte de gösterge “aşırı korku” sinyali vermişti. Bu nedenle, göstergenin mevcut düşük değerlerinin, fiyat tekrar yükselmeden önce, tıpkı o zamanki gibi bir süre devam etmesi bekleniyor.

Bitcoin fiyatı

Bitcoin Price Chart

Yazma sırasında, Bitcoin’in fiyatı son yedi gün içinde %12 düşüşle 42.400 dolar civarında işlem görüyor. Geçen aydan bu yana BTC fiyatı %16 değer kaybetti.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin