Bitcoin fiyat analizi: Haftalık ve aylık kapanışta bizleri ne bekliyor?
Bitcoin fiyat analizi: Haftalık ve aylık kapanışta bizleri ne bekliyor?

Bitcoin’de 2 haftanın en yüksek değeri, BTC-Nasdaq korelasyonunu bozdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), Nasdaq fiyat trend takibinden uzaklaştı. Bu ayrışmaya kripto para sektöründe artan kurumsal ilginin yardımcı olduğu söylenebilir.

Goldman Sachs‘ın verdiği bir raporda, müşterilerinin yüzde 40’ının kripto para birimleriyle ilgilendiğini ve yüzde 70’inin bitcoin alacağına inandığını ortaya çıkardıktan sonra, BTC/USD kuru yüzde 3,96 artarak iki haftanın en yüksek seviyesi olan 54,489 dolara yükseldi.

Goldman’ın raporu, kripto para birimi ticaret masasını yeniden başlatacağını duyurmasından bir hafta sonra ortaya çıktı. Bankacılık devi, Bitcoin’in en sonunda fiyatlarının sadece bir yıl içinde 20.000 dolardan 3.200 dolara düştüğünü gören oldukça sert olumsuz hareketini gerekçe göstererek söz konusu platformu 2018’de kapatmıştı.

Ancak Mart 2020 ile Şubat 2021 arasında, amiral gemisi kripto para birimi, tüccarlar ve yatırımcılar bunu küresel merkez bankalarının niceliksel genişleme programlarına karşı sigorta olarak satın aldıkça 3.858 ABD dolarından 58.000 ABD dolarının üzerine çıktı. Spekülatörler, Bitcoin’in 21 milyon coin ile  sınırlı arz sınırının onu sınırsız arza sahip nakit tutmaktan daha çekici hale getirdiğini belirtti.

Verim etkisi

Nasdaq firmaları Tesla ve MicroStrategy, aynı anlatıyı kullanarak Bitcoin’e yöneldi ve ABD dolarının 2020’de yükselen ABD kamu borcuna karşı bir yıllık düşüşüne (21 trilyon doları geçti) atıfta bulundu. Bu akım, PayPal, MasterCard, Bank of New York Mellon ve Goldman Sachs gibi hizmet devlerini, emanetten ticaret portallarına kadar bitcoin özellikli ürünleri duyurmasıyla devam etti.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Bitcoin, 21 Şubat’ta rekor seviyedeki en yüksek seviyesi olan 58.367 $ ‘a ulaştı, ancak desteklenmeyen makro anlatılardaki değerlemesinin yaklaşık yüzde 26’sını kaybetti. Uzun vadeli ABD Hazine getirilerindeki çarpıcı artış, koronavirüs salgını sırasında son derece iyi performans gösteren varlıklar için temyiz talebini azalttı. Bu, Bitcoin ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite’in pozitif bir korelasyon geliştirmesini sağladı.

Getiri bir yılın en yüksek seviyelerine yakın bir yerde sabitlendiğinden, Bitcoin makul bir toparlanma girişiminde bulundu. Kripto para biriminin 43.016 $ ‘lık düşük bir seans oluşturduğu 28 Şubat ile 9 Mart arasında, BTC/USD kuru yüzde 25’ten fazla artarak 54.489 $’ a ulaştı. Öte yandan Nasdaq, teknik bir düzeltmede yüzde 2,4 düştü.

Bitcoin (BTC) 60.000 dolar?

Bu hafta Bitcoin’in yukarı yönlü hareketleri, yeni kurumsal entegrasyonların ardından geldi.

Pazartesi günü, petrol milyarderi Kjell Inge Rokke’nin firması Aker ASA, kanadın hazine rezervleri için yaklaşık 1.150 BTC satın alarak Bitcoin’e bağlı yeni bir birim açtı. Hafta sonu Çin fotoğraf düzenleme uygulaması Meitu Inc., bilançolarına Bitcoin ve ikinci en iyi kripto para Ethereum’u eklediğini söyledi.

ARK Investment Management LLC’nin kurucusu/CEO’su/CIO’su Cathie Woods, CNBC ile yaptığı bir röportajda, on milyarlarca nakit rezervin üzerinde durdukça daha fazla şirketin Bitcoin satın alacağını söyledi. Woods, Mart ayında BTC/USD’nin 60.000 $ ‘a ulaşmasını bekliyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin